Сподели и спечели: Каква салата ядете на Великден

50 коментара0/5

Придържате ли се към традиционната зелена салата с варени яйца или пък предпочитате друга салата на Великден? Споделете с нас каква салата ядете на Великден и може да спечелите подарък книга.

Сподели и спечели: Каква салата ядете на Великден
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (18.04.2017 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

Великден е един от най-важните празници за християните. По традиция на този ден семейството се събира, а на трапезата присъстват няколко определени храни.

Сред тях са боядисаните варени яйца, салата, козунак и агнешко месо. Разбира се, менюто може да е по-голямо или по-различно – в крайна сметка всичко зависи от индивидуалните предпочитания на хората.

Зелена салата >>>

Салатата обаче неминуемо присъства на масата на Великден – все пак пролетта е началото на „периода на салатите”. Обикновено повечето хора предпочитат да консумират зелена салата с яйца на Великден.

Нейната рецепта има много разновидности, но най-често зелената салата включва: свежа маруля, репички, краставици, пресен лук, варени яйца.

Прочетете още:

5 причини да ядем марули

Всичките ѝ съставки са полезни за здравето и може да ги похапвате с наслада. Марулята, например, е източник на ценни витамини и минерали, сред които витамините А, В, С, D, E.

Разбира се, салатата на Великден може да бъде и всяка друга. Ако имате любима салата, защо да се лишавате от нея точно на този прекрасен празник?

Тази седмица ви питаме:

  • Каква салата ядете на Великден?

Победителят ще спечели книгата „Сто яда” от Емир Кустурица.

Добави описание

50 коментарaДобави коментар »

dikobo

От dikobo19.04.2017, 03:28 ч.

Зелена салата -марули, краставици, зелен лук ,варени яйца.

Виж всички коментари за "Сподели и спечели: Каква салата ядете на Великден".

Още от "Вашите диети"

Сподели и спечели: Какъв хляб ядете?

Сподели и спечели: Какъв хляб ядете?

Хлябът е неразривна част от българската култура. За много от нас, отраснали с филия хляб в ръката, няма нищо по-вкусно и по-засищащо. В същото време обаче хлябът може да попречи на добрата ни фигура. Споделете в коментар под статията какъв хляб ядете и може да спечелите книга.

Бавно, но славно отслабване

Бавно, но славно отслабване

Бавно, но славно отслабване със сън от Едно българче.

Гъбена диета

Гъбена диета

Гъбена диета от Сидни. Не е за хора, които не обичат гъби!