Сподели и спечели: Любим летен зеленчук?

47 коментара0/5

През лятото традиционно повечето хора наблягат на растителните храни за сметка на месото. А в основата на всяко постно ястие често стои сезонен зеленчук. Оставете коментар под статията кой е любимият ви летен зеленчук и можете да спечелите книга.

Сподели и спечели: Любим летен зеленчук?
Сподели и спечели: Любим летен зеленчук?

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (11.08.2015г.). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата

Победител тази седмица е:

Сподели и спечели: Любим летен зеленчук?Патладжани, тиквички, домати, краставици и т.н. У нас сега е сезонът на повечето зеленчуци. Това означава две неща. Първо възможно е да намерите свежа местна продукция много по-лесно. И второ - цената е по-добра в сравнение с другите сезони. Някои зеленчуци са по-подходящи за основно ястие, като тиквичките и патладжанът, докато други са по-скоро добри за салата, предястие или допълнение към ястие - както доматите и краставиците.

Патладжанът например е богат на калций и желязо. освен това се смята за една от най-добрите храни за мозъка. Патладжанът съдържа голямо количество фибри, които подобряват храносмилането. Затова и патладжанът е подходящ за диета (само 35 калории в 1 ч.ч. патладжан).

Отслабване с патладжан >>>

Тиквичките са също един нискокалоричен зеленчук. В 100 гр. тиквички има една 17 калории. Приготвени на скара, те са перфектната засищаща вечеря. Не пренебрегвайте кората на тиквичките, която е богата на диетични фибри и помага при запек.

Диета с тиквички - минус 7 кг>>>

Краставиците са зеленчук, без който мнозина не могат. Те са идеалната основа за салата. Освен това краставиците имат противовъзпалително действие и подпомагат храносмилането. Съдържат огромно количество вода, което ги прави предпочитани за топлите месеци.

3-дневна диета с краставици >>>

Сподели и спечели: Любим летен зеленчук?

Тази седмица ви питаме:

  1. През кой сезон консумирате най-много зеленчуци?
  2. Кой е любимият ви летен зеленчук?

Един от коментиралите ще спечели книгата "По-добре ми е без брак" на изд. AMG Publishing

Добави описание

 

Още от "Вашите диети"

Диета за стопяване и извайване на дупе

Диета за стопяване и извайване на дупе

Диета за стопяване и извайване на дупе, бедра и ханш от Айлин.

Диета с шоколад и чай

Диета с шоколад и чай

Диета с шоколад и чай от Рони.

Сподели и спечели: Слагате ли джинджифил в чая

Сподели и спечели: Слагате ли джинджифил в чая

Ниските температури навън винаги предразполагат към консумация на чай. В крайна сметка какво би ви стоплило по-добре от чаша ароматен и вкусен чай? А обичате ли да слагате джинджифил в чая си? Отговорете и може да спечелите подарък книга.