Сподели и спечели: Любим мед

47 коментара0/5

Имате ли любим вид мед и кой е той? Споделете кой е вашият любим мед и може да спечелите книгата „Аз избирам любовта” от Наталия Кобилкина.

Сподели и спечели: Любим мед
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (13.12.2016 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

Медът е изключително полезен за здравето и едва ли има някой, който се съмнява в това. Медът е чудесно допълнение към сутрешната здравословна закуска, към плодови смутита, в сладкиши и дори се използва като съставка за салатен дресинг.

Рецепти за здраве с мед >>>

В студените дни пък медът безспорно е най-добрата „подправка” към любимия ни чай. Разбира се, не трябва да забравяте, че за да се възползвате максимално от неговите ползи, трябва да го добавите към чая, когато неговата температура е по-ниска.

Добави описание

Може да консумирате и чаша вода с мед всеки ден като средство за подсилване на имунната система, отслабване и премахване на токсините от организма. Медът е и подходяща съставка в много домашни разкрасяващи маски.

6 причини да пиете вода с мед всеки ден >>>

Съществуват много видове мед – акациев мед, липов мед, мед от рапица, слънчогледов мед, боров мед и други. Всеки вид мед има специфичен вкус и определени ползи за здравето.

Така например, акациевият мед има антисептично свойство, помага при безсъние, стомашно-чревни и жлъчни заболявания и намалява кашлицата. Липовият мед също има антисептично действие, както и действа успокоително на нервната система.

Тази седмица ви питаме:

  • Кой е вашият любим мед?

Печелившият ще спечели книгата „Аз избирам любовта” от Наталия Кобилкина.

Добави описание

47 коментарaДобави коментар »

si76

От si7613.12.2016, 11:23 ч.

Моят любим мед е акациевият.

Виж всички коментари за "Сподели и спечели: Любим мед".

Още от "Вашите диети"

В супер форма със хранителния режим на Хриси

В супер форма с хранителния режим на Хриси

Здравейте, скъпи дами! Безспорно есенният сезон е страшно подходящ за завръщане към балансираното хранене и чувството за вътрешна лекота и хармония.

Есенна предпразнична диета

Есенна предпразнична диета

Есенна предпразнична диета от Сими. Диетата е предназначена за лакомници, склонни да си похапват от всичко, което имат в хладилника и да прекаляват с него.

Диета със зеленчуци за тънка талия

Диета със зеленчуци за тънка талия

В края на зимата и началото на пролетта нашият организъм има нужда от повече витамини и прочистване. Вижте един хранителен режим, изпробван и изпратен от нашата читателка Росица.