Сподели и спечели: Любим вид „чуждо” сирене

70 коментара0/5

На кой вид сирене сте най-голям фен? Синьо сирене, ементал, моцарела, пармезан или някое друго сирене е вашият фаворит? Споделете с нас кой е любимият ви вид „чуждо” сирене и може да спечелите книгата „Дълбоката истина”.

Сподели и спечели: Любим вид „чуждо” сирене
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (24.01.2017 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

Традиционното българско сирене е една от задължителните храни в по-голяма част от домовете в страната ни. То е чудесна съставка към много видове ястия, като им придава неустоим и леко солен вкус.

Сиренето обаче може да бъде намерено под много форми. Все по-масово българите консумират не само „нашето си” сирене, но и сирена от други държави. Италия, Франция, Холандия, Швейцария, Гърция – това са само част от страните, които произвеждат различни видове сирена, имащи разнообразни вкусове.

Разнообразие от сирена >>>

Някои от най-известните „чужди” сирена са: пармезан, фета, чедър, ементал, синьо сирене, Бри, гауда, камембер, маскарпоне,  моцарела, и рокфор. Някои от тези сирена имат силен мирис и вкус, използват се в различни ястия, както и самостоятелно в компанията на вкусно вино.

Добави описание

Пармезанът е може би най-известното италианско сирене. Неговата консистенция е твърда, трошлива и маслена. Интересен факт е, че за направата на един килограм пармезан са необходими 16 литра краве мляко. Производството на пармезана пък започва всяка година от началото на април и приключва в средата на ноември. Необходими са 3 години, за да може пармезанът да узрее.

Сирене Фета – полезно ли е? >>>

Пармезанът се използва с много рецепти от италианската кухня – пица, паста, салати. Той може да се консумира и настърган в крем супи (грахова и доматена, например). Неговият вкус е достатъчно апетитен, за да ядете пармезан и абсолютно самостоятелно. В такива моменти е хубаво да го съчетавате с вина совиньон блан и ризлинг.

Тази седмица ви питаме:

  • Кой вид „чуждо” сирене харесвате най-много? Как най-често го консумирате?

Победителят ще спечели книгата „Дълбоката истина” от Грег Брейдън.

Добави описание
 

Още от "Вашите диети"

Рибна диета от Лъвчето

Рибна диета от Лъвчето

Рибна диета от Лъвчето.

Сподели и спечели: Коя част от тялото си оформяте най-трудно

Сподели и спечели: Коя част от тялото си оформяте най-трудно

Коя е вашата „най-проблемна” зона, изискваща много усилия? Споделете с нас коя част от тялото си оформяте най-трудно и може да спечелите книгата „Пътят към победата” на Серина Уилямс и Даниел Пейснър.

Диетата на заетата жена

Диетата на заетата жена

Диетата на заетата жена от Лола.