Сподели и спечели: Любим вид лук

81 коментара0/5

Съществуват много видове лук, като всеки от тях има специфични вкус, форма и мирис. А кой е вашият любим вид лук, на който не може да устоите? Споделете с нас и може да спечелите подарък книга.

Сподели и спечели: Любим вид лук
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (23.05.2017 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

Лукът е изключително полезна храна, която под една или друга форма присъства в голяма част от ястията. Както се казва – без подправки и лук едно ястие едва ли ще бъде особено вкусно.

В зависимост от рецептата човек може да използва различни видове лук. Едни се добавят към салатата, докато други са идеална съставка за супи и повечето ястия.

Вижте също:

Защо е полезно да ядем лук всеки ден?

Само някои от най-популярните видове лук са: кромид лук, червен лук, зелен лук, праз лук, чесън, див чесън и шалот (особено популярен във френската кухня).

Чесънът, например, е известен със своя силен и специфичен мирис, който (за съжаление) остава дълго време след консумация. Чесънът обаче придава неустоим вкус на храната, а чеснова паста върху прясно препечено хлебче е истински кулинарен подарък за сетивата.

Добави описание

Освен всичко друго чесънът е и природен антибиотик, изключително полезен за здравето на човека. В него се съдържат редица хранителни вещества като витамин С, цинк, манган, витамин В6, които подхранват организма. Чесънът има и свойството да алкализира тялото. Той се бори с умората, свободните радикали и укрепва имунната система.

Лечение с лук >>>

Разбира се, има и хора (предимно дами), които не са особено големи почитатели на лука именно заради неговия остър вкус и мирис. Насълзяването на очите при рязането на някои видове лук пък е нещо, което много хора биха искали да си спестят по време на готвене.

Тази седмица ви питаме:

  • Кой е любимият ви вид лук?

Победителят ще спечели книгата „Хотели” от Ема Марс.

Добави описание

Още от "Вашите диети"

Как свалих 10 килограма?

Как свалих 10 килограма?

Имах проблеми с килограмите и след като изпробвах хиляди диети,накрая реших да отида на диетолог. И ето какво ме посъветва той:

Диета “Деси”

Диета “Деси”

За 5 дни - 4 кг по малко.

Медена диета от Anita

Медена диета от Anita

Още от древността медът се слави с лечебните си и диетичните си качества.Той е незаменим лечител при подхранващите маски за лицето и тялото, незаменим е в помоща при настинките, незаменим е като източник на минерали и витамини.