Сподели и спечели: Любимата ви закуска

78 коментара0/5

Ако искате да имате хубав ден, погрижете се сами за него. На първо място – закусете нещо вкусно, полезно и зареждащо с енергия. Усмихнете се и бъдете готови да покорявате върхове

Сподели и спечели: Любимата ви закуска
 © iStock, Издателство ИБИС

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (08.03.2016 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

 lily_agalareva

За много хора закуската е най-важното хранене през целия ден. Макар че за него рядко остава достатъчно време, тъй като обикновено сутрин човек е прекалено забързан. Голяма част от работещите хора пък предпочитат да изпият чаша ароматно кафе, вместо да си приготвят закуска.

Доказано е обаче, че ако се храните сутрин, ще изпитвате по-малък глад през остатъка от деня. Това е особено полезно, ако се опитвате да отслабвате или просто предпочитате да ограничавате приема на нездравословни храни, приготвени извън дома.

Самата Кейт Хъдсън наскоро сподели, че макар да иска да започне деня си с кафе и зелен сок, осъзнава, че трябва да закуси нещо – дори и малко.

Пълноценната закуска е необходима, ако искате да бъдете активни и енергични, особено през първата половина от деня. Избягвайте обаче твърде мазни храни като пържени яйца, кренвирши, салам и сирене, както и прекалено сладки продукти.

Добави описание

Подходящ избор за закуска са яйцата в комбинация със зеленчуци. Може да сварите яйцата, а към тях да добавите задушени зеленчуци като чушки, броколи, моркови. Различните разновидности на омлета също са подходяща храна, с която да закусите.

Пресни плодове и кисело мляко е друга алтернатива, на която може да заложите рано сутрин. Ако пък предпочитате смутита – може да направите различни комбинации, добавяйки ядки за повече ситост.

Тази седмица ви питаме:

  • Коя е любимата ви закуска?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата „Господин Неустоим“ от Сюзън Елизабет Филипс:

Добави описание

78 коментарaДобави коментар »

plamma4e

От plamma4e08.03.2016, 15:55 ч.

Мюсли с плодове и кисело мляко

Виж всички коментари за "Сподели и спечели: Любимата ви закуска".

Още от "Вашите диети"

Съвети за здравословно отслабване

Съвети за здравословно отслабване

Съвети за здравословно отслабване от Magnif.

Сподели и спечели: Любим зимен спорт

Сподели и спечели: Любим зимен спорт

Зимата е чудесно време за практикуване на по-различни спортове, на които не бихте могли да се отдадете през останалото време от годината. Така че днес ви питаме – кой е любимият ви зимен спорт? Споделете мнението си в коментар под статията и можете да спечелите комплект книги.

Култура на хранене и движение

Култура на хранене и движение

Много е писано, казвано - не само от диетолози, но и от приятелки, форуми за диетите и за двигателната активност. Дори скоро четох за един фитнес инструктор, който качил 31 кг, за да разбере как се чувстват дебеличките хора в групата му.