Сподели и спечели: Обичате ли разходки сред природата

36 коментара0/5

Какво по-хубаво от освещаваща и разтоварваща разходка сред природата? А вие фенове ли сте на разходките сред природата? Споделете с нас дали обичате разходки сред природата и може да спечелите книга.

Сподели и спечели: Обичате ли разходки сред природата
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (28.03.2017 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

С идването на пролетта и по-високите температури желанието на човек да прекарва повече време навън нараства. Един от най-добрите начини да оползотворите своето свободно време е с разходки сред природата. Безспорно разходките сред природата са чудесен начин да поддържате тялото си здраво и в добра форма, а ума си спокоен.

Разходка като тренировка >>>

Всъщност не една и две са ползите за физическото и психическото здраве на човек, които разходките сред природата носят. Редовните разходки сред природата заздравяват мускулите, увеличават сърдечната издръжливост, премахват излишните мазнини, предпазват от ставни проблеми, подобряват храносмилането, насищат тялото с кислород и премахват токсините.

Разходка сред природата – фитнес за младост >>>

Добави описание

Не на последно място се нарежда и положителният ефект от разходките сред природата върху психическото здраве на човек. Досегът, „свързването” с природата създава чувство на безкрайно щастие в хората. Докато е сред природните красоти, човек сякаш забравя за останалия свят и всички свои проблеми. Той просто се наслаждава и намира радост в малките неща.

Разходка из природните резервати в България >>>

С други думи честата разходка сред природата е не само добра физическа дейност за тялото, но и форма на медитация за ума. Второто е нещо, от което със сигурност много хора със забързано и напрегнато ежедневие се нуждаят – време за себе си, време сред природата.

Задължителните неща, от които се нуждаете, ако искате да се разходите сред природата са: подходящ маршрут, удобни обувки, дрехи, съобразени с климатичните условия и вода, за да останете хидратирани.

Тази седмица ви питаме:

  • Обичате ли разходки сред природата?

Победителят ще спечели книгата „Серенгети не трябва да загине” от проф. д-р Бернхард Гжимек и Михаел Гжимек.

Добави описание

Още от "Вашите диети"

Диетата на Деси

Диетата на Деси

Моята диета е повлияна от правилата за здравословно хранене и от средиземноморската диета. Основната идея е да се консумират естествени натурални продукти и да се избягват преработените храни с Е номера и консерванти.

Гъбена диета

Гъбена диета

Гъбена диета от Сидни. Не е за хора, които не обичат гъби!

Режим на хранене от Кокона

Режим на хранене от Кокона

Здравейте! Изпращам ви един режим, с който спазвайки основните правила ще се чувствате по-комфортно и леко, без подут стомах. Има няколко основни правила, които е хубаво да спазвате и за в бъдеще.