Сподели и спечели: Обичате ли сушени домати

64 коментара0/5

Сушените домати за вкусни и ароматни. Най-хубавото е, че те са подходящи за прибавяне към различни видове храни – салати, супи, паста, пица. А вие обичате ли сушени домати? Споделете с нас и може да спечелите подарък книга.

Сподели и спечели: Обичате ли сушени домати
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (04.04.2017 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

Италианската кухня е една от най-известните по целия свят. Неслучайно нейни основни ястия са се „прокраднали” в кухните на много други страни, сред които и България. В България обичаме пица и паста под всякаква форма.

Все по-често експериментираме и с отделни съставки от италианската кухня, сред които каперси, песто, сушени домати. Сушените домати са вкусни и ароматни, а най-хубавото е, че могат да бъдат добавяни в различни храни.

Прочетете още:

Какво готвят италианците?

Сушени домати ще придадат прекрасен вкус на салата, крем сума, ризото или пък пица. Сами по себе си сушените домати са достатъчно атрактивни, за да ги добавите и към брускети.

Добави описание

По отношение на хранителните вещества, трябва да знаете, че сушените домати са богати на витамини и минерали. В сушените домати има витамин С,  витамин В5, калций, фосфор, магнезий, калий.

Като единствен недостатък на сушените домати може да се отчете тяхната висока цена. Става въпрос най-вече за сушените домати в зехтинова марината, които се предлагат в по-големите вериги хранителни магазини. Насипните сушени домати пък са по-евтини, но често за жилави и се налага да ги накисвате дълго време във вода.

Пица с тиквички, сушени домати, маслини и сирена >>>

Ако харесвате сушени домати, може би трябва да се замислите да си направите домашни сушени домати. Най-подходящ сорт за сушене на домати е Рома. Естественото сушене на доматите е на слънце, но малцина биха могли да го приложат. Ето защо приготвянето на сушени домати може да стане и във фурната (необходими са дълги часове).

Добави описание

Ако решите сами да си приготвите сушени домати, трябва да имате предвид обаче, че тяхната трайност не надвишава два месеца. въпреки това си струва да опитате!

Тази седмица ви питаме:

  • Обичате ли сушени домати? Как най-често ги консумирате?

Победителят ще спечели книгата „Целувката” от Джаклин Уилсън.

Добави описание

64 коментарaДобави коментар »

missu

От missu04.04.2017, 22:31 ч.

Обичам сушени домати,но пресните ги предпочитам повече

Виж всички коментари за "Сподели и спечели: Обичате ли сушени домати".

Още от "Вашите диети"

Сладоледената диета на Ивка

Сладоледената диета на Ивка

Сладоледената диета на Ивка.

Елиминирай излишните килограми с билкови отвари

Елиминирай излишните килограми с билкови отвари

Няма по-полезни отвари за обмяната на веществата в организма ни от билковите.

Сподели и спечели: Ранна или късна вечеря

Сподели и спечели: Ранна или късна вечеря

По кое време вечеряте обикновено? Привърженици на по-ранната или по-късната вечеря сте? Споделете с нас дали предпочитате ранна или късна вечеря и може да спечелите подарък книга.