Сподели и спечели: Ранна или късна вечеря

57 коментара0/5

По кое време вечеряте обикновено? Привърженици на по-ранната или по-късната вечеря сте? Споделете с нас дали предпочитате ранна или късна вечеря и може да спечелите подарък книга.

Сподели и спечели: Ранна или късна вечеря
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (28.02.2017 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

Вероятно неведнъж сте чували максимата: „Закуската изяж сам, обяда раздели с приятел, а вечерята – дай на врага си”. Малко са обаче хората, които я спазват. Повечето пъти се пропуска закуската, а вечерята е точно това хранене от деня, на което се обръща най-голямо внимание.

Все пак след дълъг и уморителен ден човек иска да се поглези поне с вкусна храна, нали?

Много експерти са на мнение, че няма нищо лошо във вечерята, единственото условие е тя да бъде ранна. Всъщност да не се консумира храна след 18:00 часа е основно правило в много диети. Ранната вечеря е свързана не толкова с хранителния режим, колкото с организма на човек, неговия биологичен часовник.

4 бързи рецепти за вечеря >>>

Добави описание

С настъпването на тъмните часове от деня тялото вече преминава в различен режим – биологичните функции се забавят и организмът се подготвя за сън. Именно поради тази причина се смята, че късната вечеря може не само да бъде източник на допълнителни калории, но и да нанесе вреда на здравето на човек.

Както стана ясно – ранната вечеря със сигурност е по-здравословният избор, но колко от работещите хора могат да си я осигурят? Ако човек свършва работа в 18:00 часа, то ще му бъде напълно невъзможно да се прибере у дома и да си сготви някое полезно ястие дори преди 19:00 часа.

Кажете „стоп” на преяждането с 5 прости съвета >>>

Ако вие самите сте от хората, които нямат възможност за ранна вечеря, все пак постарайте се да вечеряте колкото може по-рано. В никакъв случай не яжте непосредствено преди заспиване, защото рискувате да получите стомашни киселини, а и по този начин се увеличава вероятността от сърдечен удар.

Три златни правила за вечеря:

  • Хранете се възможно най-рано;
  • Не преяждайте;
  • Консумирайте „по-леки” храни, които са по-лесно за преработване от тялото.

Тази седмица ви питаме:

  • Ранна или късна вечеря – кой е вашият стил? Какво вечеряте обикновено?

Споделете с нас и може да спечелите книгата „Мъжете предпочитат закръглените” от д-р Пиер Дюкан.

Добави описание

57 коментарaДобави коментар »

svetlakar5

От svetlakar527.02.2017, 21:09 ч.

Опитвам се да е ранна, но не винаги успявам.

Виж всички коментари за "Сподели и спечели: Ранна или късна вечеря".

Още от "Вашите диети"

4 килограма само за 7 дни

4 килограма само за 7 дни

Диетата на Десси

Диета с шоколад и чай

Диета с шоколад и чай

Диета с шоколад и чай от Рони.

Петдневен разтоварващ режим

Петдневен разтоварващ режим

Петдневен разтоварващ режим от Марджи.