Сподели и спечели: Растително мляко – да или не

64 коментара0/5

Опитвали ли сте растително мляко и харесвате ли вкуса му? А бихте ли заменили изцяло краве млякото с растително мляко? Споделете с нас и може да спечелите книгата „Възходът на свръхчовека”.

Сподели и спечели: Растително мляко – да или не
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (31.01.2017 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

В последните години все по-често се говори за вредата от консумацията на млечни продукти, в това число и на прясно мляко. Смята се, че много хора имат непоносимост към лактоза без дори да го осъзнават. Някои специалисти пък са на мнение, че консумирането на млечни продукти повишава риска от развитие на рак и диабет.

За щастие, не е необходимо човек да се лишава напълно от млякото, ако все пак реши да се откаже от млечните продукти. Съществуват много видове растителни млека, които всъщност дават много по-голям избор и вкусова свобода. Само някои от тях са: кокосово мляко, бадемово мляко, соево мляко, оризово мляко, лешниково мляко, ленено мляко, бананово мляко.

Прочетете още:

Кокосово мляко – непознатият източник на здраве

Добрата новина е, че растителните млека не само са много, но и са заредени с полезни хранителни вещества. В кокосовото мляко, например, се съдържат някои витамини от групата В, фибри и омега-3,6 и 9 мазнини. Бадемовото мляко пък е източник на магнезий, калий, антиоксиданти и фолиева киселина.

Добави описание

Изборът на растително мляко зависи най-вече от индивидуалните предпочитания на човек, но и до някаква степен от целта, за която ще се използва растителното мляко.

Вижте още:

Бананово мляко: Нова и здравословна алтернатива

Ако искате да заместите прясното краве мляко в кафето с растително мляко, най-добре заложете на кокосовото, лешниковото или пък соевото. За приготвянето на тестени изделия се насочете към кокосово, оризово, соево, бадемово или конопено мляко.

Като недостатък на растителните млека може да се отбележи тяхната по-висока цена. Цените могат да варират спрямо марката растително мляко, но все пак остават по-скъпи от обикновеното прясно мляко.

Добрата новина е, че можете сами да си приготвите някои видове растителни млека, с което не само ще гарантирате тяхното качество, но и ще намалите цената им.

Прочетете как да си направите бадемово мляко тук >>>

Тази седмица ви питаме:

  • Растително мляко – да или не?

Използвате ли растително мляко и кой вид? Бихте ли заменили изцяло прясното краве мляко с растително мляко?

Победителят ще спечели книгата „Възходът на свръхчовека” от Стивън Котлър.

Добави описание

64 коментарaДобави коментар »

Inertia

От Inertia31.01.2017, 14:44 ч.

Опитвала съм бадемово мляко на Almond Breeze. Не беше лошо, но едва ли ще се превърне в нещо редовно на трапезата ми

Виж всички коментари за "Сподели и спечели: Растително мляко – да или не".

Още от "Вашите диети"

7-дневна диета от Леси

7-дневна диета от Леси

С тази диета можете да свалите до 4 кг само за една седмица. Диетата не е строга, яде се само по три пъти на ден, през 4 или 5 часа, като при всяко ядене се изпиват задължително по 2 чаши вода.

Диета от Силвия

Диета от Силвия

Диета от Силвия.

Пречистваща диета с кисело мляко

Пречистваща диета с кисело мляко

Пречистваща диета с кисело мляко от Мария.