Сподели и спечели: Слушате ли музика по време на тренировка

58 коментара0/5

За голяма част от хората тренировката няма да бъде пълноценна, ако по време на нея не звучат любимите песни. Всъщност предпочитаната музика е начин да направите тренировката по-приятна, а упражненията някак по-лесни.

Сподели и спечели: Слушате ли музика по време на тренировка
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (11.04.2017 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

Поради непредоставени данни в рамките на месец, наградата печели:

Животът без музика би бил много скучен. Както и тренировката. Голяма част от хората тренират на фона на любимите си и мотивиращи песни. Общите тренировъчни занимавания също са съпроводени от определени мелодии – било то йога практика, аеробика или пък танци. Във фитнес залите задължително също звучи музика.

5 мита за йогата >>>

Много от индивидуално спортуващите пък избират сами музиката, с която ще се упражняват. Всъщност донякъде това е по-успешната стратегия, тъй като всеки човек има различни музикални предпочитания и би се повлиял от различни песни.

Добави описание

Едно обаче е сигурно – най-подходящата музика за тренировки е ритмичната, която ще накара вас и вашето тяло да иска да се пораздвижите.

Подходящата и бърза музика може да ви помогне да зададете по-интензивен ритъм на тренировката си. Освен това, слушайки любимите си песни, вие някак неусетно забравяте за трудностите и дори болката. Това всъщност е научно доказано, така че не ви остава нищо друго, освен да му се доверите и да го изпробвате (ако досега не сте).

Прочетете още:

Тренировка с музика

Периодично трябва да обновявате своя списък с песни за тренировки, тъй като в даден момент дори и любимата мелодия може да ни омръзне и да предизвика обратния ефект на този, който желаем. В зависимост от честотата на тренировките ви вие може да променяте плейлиста на всеки месец или пък две седмици.

Тази седмица ви питаме:

  • Слушате ли музика по време на тренировка?

Коя е любимата ви песен за тренировка в момента? Колко често сменяте своя плейлист с песни за тренировка?

Победителят ще спечели книгата „Girl Online” от Зоуи Съг.

Добави описание

58 коментарaДобави коментар »

hanna-maria

От hanna-maria11.04.2017, 14:47 ч.

Подходящата и бърза музика задава по-интензивен ритъм на тренировката . Освен това, слушайки любимите си песни, някак неусетно се забравя за трудностите и дори болката.

Виж всички коментари за "Сподели и спечели: Слушате ли музика по време на тренировка".

Още от "Вашите диети"

Вкусна вегетарианска диета

Вкусна вегетарианска диета

Вкусна вегетарианска диета от Вики.

Зимна диета от Росица: Отслабване до 15.8 кг. за 12 дни

Зимна диета от Росица: Отслабване до 15.8 кг. за 12 дни

Диетата е сложна и обещава сериозна загуба на килограми. Ако не сте уверени в собствените си способности, е по-добре да се откажете от този метод.

Диета "Галя"

Диета "Галя"

Диетата се състои в това да се ядат нискокалорични храни, без да се гладува.