Сподели и спечели: Спортувате ли?

52 коментара0/5

Всеки има свой начин да се раздвижва – някои предпочитат бягане в парка, други – упражнения във фитнес залата, докато трети се наслаждават на вървенето пеша. Оставете коментар под статията коя е любимата ви физическа активност и може да спечелите книга

Сподели и спечели: Спортувате ли?
Сподели и спечели: Спортувате ли? © istockphoto.com

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (08.09.2015г.). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

В натовареното ни и изморително ежедневие трудно намираме време и още по-трудно мотивация да спортуваме. Физическата активност, каквато и да е, е добър вариант да сме във форма, но и в добро здраве, особено когато работим в офис.

Във форма след 50 - полезни съвети >>>

Физическата активност удължава живота >>>

Най-лесният вариант за раздвижване през седмицата е вървенето пеша. 1 час вървене пеша дневно е достатъчен, за да сте във форма и да се чувствате добре, без това да ви изморява. Друг предпочитан вариант са фитнес залите. Там имате възможност не само да се движите, но и да работите върху фигурата си с целенасочени упражнения. Мнозина обаче избягват фитнес залите, защото не обичат да тренират сред хора или просто защото не искат да спортуват на закрито.

Бягането в парка - за здраве и добра форма >>>

Добър вариант е бягането в парка. То е предпочитан вариант от мнозина през топлите месеци – от късна пролет до средата на есента. За съжаление малцина са ентусиастите, които ще спортуват навън зимата. Освен това, за да бягате навън през зимата, имате нужда от по-специална екипировка, за да се предпазите от настинки или неприятни инциденти на леда.

Сподели и спечели: Спортувате ли?

Все повече популярност набира йогата. Макар да не е спорт в чистия смисъл на думата, йогата помага да се отърсите от стреса на ежедневието. По време на йога заниманията човек се научава на специални техники на дишане, които после може да прилага и у дома. Освен това йогата помага да се развие гъвкавостта  и в дългосрочен план има благоприятно въздействие върху здравето на мускулите.

Йога асани за начинаещи >>>

Разбира се има куп други варианти за физическа активност в зависимост от личните предпочитания на човек. Затова тази седмица ви питаме:

  1. Спортувате ли и как поддържате форма – ходене пеша, посещение на фитнес зала, йога или…?
  2. Колко време на ден отделяте за физическа активност?

Един от коментиралите читатели ще спечели книгата "Храмът на боговете" на Анди Макдермът на изд. ИБИС

Сподели и спечели: Спортувате ли?

52 коментарaДобави коментар »

nenepygkata

От nenepygkata07.09.2015, 22:53 ч.

Любимата ми физическа активност са народните танци.

Виж всички коментари за "Сподели и спечели: Спортувате ли?".

Още от "Вашите диети"

Да посрещнем пролетта по-слаби

Да посрещнем пролетта по-слаби

Да посрещнем пролетта по-слаби – хранителен режим от Виктория.

Излишни килограми? Никога!

Излишни килограми? Никога!

Искате да влезете във форма за кратко време? Трябва ви бърза диета и същевременно максимално ефективна и здравословна? Това не е просто диета.

Сподели и спечели: Любимо женско питие

Сподели и спечели: Любимо женско питие

Типично женските питиета са много и разнообразни. Какво питие обаче допада най-много на една жена, зависи от нейните лични предпочитания. Споделете с нас кое е вашето любимо женско питие и може да спечелите подарък книга.