Сподели и спечели: Тичане – навън или на пътеката

78 коментара0/5

Обичате ли да тичате? А къде предпочитате да го правите – навън (при подходящо време) или на пътеката във фитнеса? Споделете с нас и може да спечелите подарък книга.

Сподели и спечели: Тичане – навън или на пътеката
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (13.06.2017 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

Покачването на температурите автоматично кара човек да прекарва повече време навън. Природата „оживява”, а в нас се заражда една по-голяма енергия и едно по-осезаемо желание за активности.

Неслучайно още с настъпването на първите по-топли дни много хора решават да пренесат тренировката си навън – особено, когато става въпрос за тичане.

Защо и как правилно да бягаме? >>>

Какво по-хубаво от сутрешен ободряващ крос в парка?

Тичането навън (когато времето го позволява) със сигурност има няколко предимства, едно от които е по-чистият въздух. Дори в големите градове, където въздухът е по-замърсен, тичането навън е за предпочитане. Парковете имат нещо като своя пречистваща се биосистема заради дърветата, докато във фитнес залите въздухът винаги е по-мръсен, а кислородът - по-малко.

Добави описание

Тичането – 10 причини защо си струва >>>

Освен това природните пейзажи навън действат релаксиращо на ума, което е още един допълнителен плюс на тичането навън. Ако пък теренът е неравен, има по-голямо натоварване, но и по-голям риск от травми, ето защо трябва да бъдете внимателни.

Разбира се, през онзи период от годината, когато навън е дъждовно, снежно или просто много студено – пътеката във фитнеса е основен фактор за кардио тренировките.

Тази седмица ви питаме:

  • Къде предпочитате да тичате – навън или на пътеката във фитнес залата?

Победителят ще спечели книгата „Жега” от Силвия Дей.

Добави описание

Още от "Вашите диети"

Сподели и спечели: Кафе или чай

Сподели и спечели: Кафе или чай

Кафето и чаят – две напитки, които присъстват трайно в живота на хората от много, много години. Различни по вкус и въздействие върху организма – и кафето, и чаят имат своя чар и „последователи“. Вие от кои сте?

Сподели и спечели: Закусвате ли?

Сподели и спечели: Закусвате ли?

Казват, че закуската е най-важното хранене за деня. Зарежда ни с енергия и подсилва метаболизма. Въпреки многото ползи от закуската обаче, мнозина я пропускат. Споделете в коментар под статията дали вие закусвате и може да спечелите книга.

Как свалих 7 килограма?

Как свалих 7 килограма?

С помощта на тази диета отслабнах 7 килограма и достигнах мечтаните килограми. Огромният плюс на тази диета е в това, че всеки може да отслабне толкова, колкото иска.