Сподели и спечели: За или против хранителните добавки

45 коментара0/5

Приемате ли някакви хранителни добавки, с които подсилвате допълнително своя организъм или разчитате само на храната? Споделете за или против хранителните добавки сте и може да спечелите подарък книга.

Сподели и спечели: За или против хранителните добавки
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (03.01.2017 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Всички знаем колко е важно да се храним с разнообразна и полезна храна. Това е един от начините човек да поддържа тялото си здраво, да бъде енергичен, концентриран, в добро настроение и най-важното – здрав.

Един балансиран хранителен режим осигурява всички най-важни хранителни вещества, от които се нуждае организмът. Какво обаче се случва, когато човек не се храни правилно?

10 витамини и минерали, от които имаме нужда >>>

Продължителен недостиг на някои необходими хранителни вещества може да окаже негативно влияние върху здравословното състояние на човек и да бъде причина за появата на едно или няколко заболявания.

Този сценарий е изключително неблагоприятен, ето защо някои хора прибягват до хранителните добавки като конкретни витамини, минерали, комбинация от витамини или пък други полезни вещества. Обикновено това се случва, когато човек не се храни толкова здравословно и предпочита да „зарежда” организма си с хранителни добавки.

Добави описание

Противниците на хранителните добавки смятат, че нищо не може да замести здравословната храна и естествения път, по който тялото си набавя всичко необходимо. Други пък са на мнение, че дори човек да се храни добре, няма нищо лошо в това да приема допълнително полезни хранителни вещества.

10-те най-здравословни храни >>>

Разбира се, важно е да се обърне внимание на източника на тези хранителни вещества. Някои хранителни добавки са селектирани по химичен път, което ги прави нетолкова добър избор. От друга страна като хранителни добавки могат да се квалифицират и екстракти от различни растения, които са доста по-натурални.

А вие какво мислите по темата?

Тази седмица ви питаме:

  • „За” или „против” хранителните добавки сте? Приемате ли някакви хранителни добавки?

Победителят ще спечели книгата „Братството на черния кинжал: Сенките” от Дж. Р. Уорд.

Добави описание

45 коментарaДобави коментар »

Aleksche

От Aleksche02.01.2017, 23:16 ч.

Не съм против, но не приемам никакви хранителни добавки.

Виж всички коментари за "Сподели и спечели: За или против хранителните добавки".

Още от "Вашите диети"

Здравословна диета “Светлане” - запазване на теглото

Здравословна диета “Светлане” - запазване на теглото

Това е втората част на диетата. С този хранителен режим ще можете да запазите желаното тегло, което в повечето случаи се оказва по-трудно отколкото намаляването му.

Хранителен режим от Светлана

Хранителен режим от Светлана

Не го наричам диета, а хранителен режим, защото се храня по този начин вече доста време. Резултатите не са светкавични, а бавни, но постоянни. Надявам се да ви е от полза.

Сладка диета с леко гладуване

Сладка диета с леко гладуване

Сладка диета с леко гладуване от Деян.