Сподели и спечели: Загрявате ли преди тренировка

48 коментара0/5

Обичате ли да спортувате? А загрявате ли всеки път преди да тренирате? Споделете с нас дали загрявате преди тренировка и може да спечелите подарък книга.

Сподели и спечели: Загрявате ли преди тренировка
 © iStock

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до следващия вторник (25.04.2017 година включително). Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Ако до месец след като сме Ви уведомили, че печелите, не ни изпратите координатите си, наградата ще бъде дадена на друг участник.

Победител тази седмица е:

Ако сте физически активни и обичате да тренирате, вероятно вече сте намерили най-подходящия вид тренировка за себе си. Хората са различни, ето защо спортът е толкова разнообразен – за да покрие желанията и интересите на всички желаещи.

Тренировка - сутрин или вечер? >>>

Без значение дали обичате интензивното кардио, аеробиката или пък залагате предимно за силовите тренировки, едно нещо е ясно – трябва да загрявате преди да тренирате.

За съжаление, много хора пренебрегват загрявката преди тренировка, което е грешка и дори може да доведе до неприятни последици. Някои го правят, тъй като не разполагат с достатъчно време за фитнес, докато други просто смятат, че от загряването няма особена полза.

Добави описание

Прочетете още:

Загряване преди тренировка

Истината обаче е друга. Загряването преди тренировка трябва да бъде неизменна част от тренировъчния процес. Най-общо казано има три вида загряване: общо загряване на цялото тяло преди тренировка, загряване на конкретната част от тялото, която ще тренирате (например ръце) и загряване за отделните упражнения.

Достатъчно е и да правите загряване на цялото тяло преди тренировка. По този начин подготвяте своя организъм и мускулите си за натоварването, което ще последва. Освен това загряването преди тренировка значително намалява шансовете за травми по време на спорт. 10 минути загрявка със сигурност ще ви се отрази добре преди същинската тренировка.

Тази седмица ви питаме:

  • Загрявате ли преди тренировка?

Победителят ще спечели книгата „Дрога” от Майкъл Крайтън.

Добави описание

Още от "Вашите диети"

Диета „Втали се бавно“

Диета „Втали се бавно“

Диетата се спазва един месец и обещава много добри резултати.

Сподели и спечели: Любима разхлаждаща напитка

Сподели и спечели: Любима разхлаждаща напитка

През лятото трябва да пием много течности. Те освен да утоляващ жаждата, трябва и да ни действат разхлаждащо в жегите. Оставете в коментар под статията коя е любимата ви разхлаждаща напитка и може да спечелите книга.

Идеи за плавно отслабване

Идеи за плавно отслабване

Идеи за плавно отслабване от ТК.