Сподели и спечели: Закусвате ли?

46 коментара0/5

Казват, че закуската е най-важното хранене за деня. Зарежда ни с енергия и подсилва метаболизма. Въпреки многото ползи от закуската обаче, мнозина я пропускат. Споделете в коментар под статията дали вие закусвате и може да спечелите книга.

Сподели и спечели: Закусвате ли?
Сподели и спечели: Закусвате ли?

За да участвате в играта „Сподели и спечели“, трябва само да оставите коментар под статията до края на седмицата. Победителят в седмичната игра ще бъде определян в сряда и ще бъде известен чрез лично съобщение от нас как да си получи наградата. 

Един от отговорилите в рамките на целия месец февруари има шанс да спечели и специалната ни награда - голяма книга за диетите - "Да избереш точната диета" на Джудит Родригес. Спечелилият бонус наградата за месеца ще бъде обявен на 02.03.2015 г.

Победителят тази седмица е:

Месечната ни награда - книгата "Да избереш точната диета" печели:

Една от най-големите грешки, които допускаме в забързаното ни ежедневие, е че пропускаме закуската. Грешно е да мислим, че пропускането на закуската ни помага да свалим и килограми, истината е, че се случва точно обратното. Здравословната закуска ни дава енергия и подсилва метаболизма ни от сутринта. Спокойно можете да замените сутрешното кафе със закуска и няма да чувствате умора.

Вижте също:

Защо закуската е толкова важна? >>>

Сподели и спечели: Закусвате ли?

Пълноценната закуска има и още едно предимство. Засища ни до обяд и така не се нахвърляме на храната. Ядем по-бавно и в по-умерени количества. Закуската е полезна за нас, независимо дали се събуждаме гладни или не. Може да изпиете чаша смути, приготвено от плодове и/или зеленчуци, или ще изядете купа овесени ядки със сушени плодове, закуската ще ви даде енергия, дори да не сте си взели необходимите часове сън.

Вижте също:
5 идеи за нискокалорична закуска >>>

Сподели и спечели: Закусвате ли?

Но коя всъщност е най-добрата закуска? Един от най-добрите варианти е овесената каша и овесените ядки, особено когато са без добавена захар. Богати са на фибри и се борят срещу нивата на лошия холестерол. Друг удачен вариант е любимото кисело мляко. Богато на калций и протеин, киселото мляко ни засища и ни помага при нередовен стомах. Винаги можете да стартирате деня и с омлет от белтъци или обикновено варено яйце. Добри идеи са пресните плодове, комбинирани с чаша чай.

Днес ви питаме:

  1. Закусвате ли или по-скоро стартирате деня с чаша кафе?
  2. Ако закусвате, какво най-често предпочитате да хапвате сутрин?

Един от коментиралите до края на седмицата читатели ще получи книгата "Изабел" на Хавиер Оливарес на изд. ЕРА

Сподели и спечели: Закусвате ли?

11.02.2015/ Радослава Михайлова

46 коментарaДобави коментар »

danimin

От danimin17.02.2015, 23:25 ч.

Браво на вас, всички закусвате и се чувствате прекрасно. Аз не закусвам ,пия едно кафе с една цигара и съм супер. Не обичам тъпченето от сутринта и префърцунените смутита. :)))

Виж всички коментари за "Сподели и спечели: Закусвате ли?".

Още от "Вашите диети"

Сподели и спечели: Обичате ли авокадо

Сподели и спечели: Обичате ли авокадо

Харесвате ли вкуса на авокадото? А консумирате ли често авокадо? Споделете с нас дали обичате авокадо и по какъв начин го ядете, защото по този начин може да си спечелите книга.

Сподели и спечели: Кафе или чай

Сподели и спечели: Кафе или чай

Кафето и чаят – две напитки, които присъстват трайно в живота на хората от много, много години. Различни по вкус и въздействие върху организма – и кафето, и чаят имат своя чар и „последователи“. Вие от кои сте?

Лесна диета от Дени

Лесна диета от Дени

Диетата, която ви предлагам, е балансирана, приятна и лесна за спазване. На ден се пият най-малко 2 литра течности. Диетата продължава само 4 дни, които по желание могат да се повторят. Закуската е еднаква през всички дни.