Фитнес салон у дома

3 коментара0/5

Ако не обичате да обикаляте по фитнес залите, тренирайте у дома. Не ви трябват всички скъпоструващи и заемащи място уреди. Можете да поддържате форма с подръчни средства. Ще се изненадате колко лесно е да си направите сами домашен фитнес.

Фитнес салон у дома
Фитнес салон у дома

Бутилки вода вместо гири
Нямате гирички, а искате да поддържате във форма ръцете си? Не е проблем. Напълнете две еднакви пластмасови бутилки от минерална вода. Подсушете ги добре, за да не се хлъзгат. Сами можете да определяте тежестта на „домашните гирички“ - 0,5кг или 1,5кг. Важно е да пълните шишетата догоре, за да не се движи водата и шишето да става нестабилно в ръката ви.

Коремни преси на пода
Ако не разполагате с уред за коремни преси у дома, а държите на плосък корем, ето някои хитрини. Легнете на пода и пъхнете стъпалата си под леглото. Така ще поддържате форма, без да се налага някой да ви държи краката или да си купувате уред. Ако това не е възможно, легнете по гръб на пода. Качете краката си на леглото, така че сгъвката на коляното да е прилепнала към ръба на леглото. С това упражнение развивате по-скоро горната част на корема.

Лост в рамката на вратата
Ако обичате да правите набирания, сложете си лост у дома. Приспособлението струва около 30 лв. и може да се прикрепи към всяка дървена каса. Така лесно ще пренесете още едно упражнение във фитнес салона у дома. С него ще поддържате горната част на тялото. Веднъж сложите ли си лост вкъщи, ще забравите за фитнес залите.

Упражнения на стол
Можете да правите няколко упражнения за стегнати бедра и дупе само с един стол от трапезарията. Вариантите са почти неизброими. Вижте нашите 3 предложения за упражнения на стол у дома.

  • Сложете си единия крак на стола. Сложете ръце на кръста. Приклякайте няколко пъти подред. Сменете крака и повторете упражнението. Това упражнение е особено подходящо за горната част на бедрата и дупето.

Добави описание

  • Сложете ръка на облегалката на стола. Повдигайте краката встрани и напред. Сами решете как да се упражнявате. Повдигането на крака настрани помага да свалите от обиколката на талията, а повдигането напред – за стягане на корема и дупето.

Добави описание

  • Използвайте стола за опора. Хванете се за седалката, като пръстите на ръцете ви са в посока тялото. Правете клекове като използвате за опора ръцете си. Това упражнение е малко по-трудно. Затова започнете с по-кратки серии

Добави описание

Клякания – лесни навсякъде
Друго ефективно упражнение за фитнеса у дома са кляканията. Просто се подпрете с ръце за ръба на масата и започвайте. Достатъчно е да правите сутрин и вечер редовно по 2-3 серии от по 15 клякания.
Към домашните упражнения, за които не ви трябват уреди, добавете лицевите опори. Освен това от легнало положение можете да правите различни повдигания на краката и дупето, които ще ви държат във форма.

Дихателни упражнения-тонус след тренировката
Завършете тренировката с дихателни упражнения. Отворете прозореца или излезте на терасата. Вдишвайте през носа и издишайте през устата. Повторете няколко пъти. Така хем ще успокоите пулса си след упражненията, хем ще „презаредите“ тялото си с нужния му кислород.

Предимства на фитнес салона у дома

  • Фитнес залите често са доста прашни. У дома можете да се погрижите да тренирате на чисто и проветрено
  • Пестите пари
  • Пестите време – няма да губите време да ходите до фитнес залата и да се връщате.

18.10.2013г./ Радослава Михайлова

 

3 коментарaДобави коментар »

bunny_

От bunny_18.01.2014, 12:27 ч.

ще го пробвам дано да подейства

Виж всички коментари за "Фитнес салон у дома".

Още от "Вкъщи"

Бокс и кик-бокс за секси тяло

Бокс и кик-бокс за секси тяло

Бокс и кик-бокс са супер тренировъчни методи за стягане на тялото, избавяне от агресията и избиване на стреса. Жените, които тренират бокс и кик-бокс, са секси, енергични и самоуверени.

Супер упражнения за стегнати бедра

Супер упражнения за стегнати бедра

Жените сме много податливи на напълняване и отпускане в областта на ханша. Но стегнатите бедра са основата на идеалната фигура. Така, че трябва да положим всички усилия да ги поддържаме във форма. Упражненията, които ви предлагам, са просто супер.

Фитбол упражнения

Фитбол упражнения

Фитбол е вид гимнастика, която се изпълнява с фитнес топка, наричана още швейцарска топка. Името й идва от думите fitness и ball – топка. Фитболът стяга и тонизира мускулатурата, укрепва костите и ставите.