Фитнес салон у дома

3 коментара0/5

Ако не обичате да обикаляте по фитнес залите, тренирайте у дома. Не ви трябват всички скъпоструващи и заемащи място уреди. Можете да поддържате форма с подръчни средства. Ще се изненадате колко лесно е да си направите сами домашен фитнес.

Фитнес салон у дома
Фитнес салон у дома

Бутилки вода вместо гири
Нямате гирички, а искате да поддържате във форма ръцете си? Не е проблем. Напълнете две еднакви пластмасови бутилки от минерална вода. Подсушете ги добре, за да не се хлъзгат. Сами можете да определяте тежестта на „домашните гирички“ - 0,5кг или 1,5кг. Важно е да пълните шишетата догоре, за да не се движи водата и шишето да става нестабилно в ръката ви.

Коремни преси на пода
Ако не разполагате с уред за коремни преси у дома, а държите на плосък корем, ето някои хитрини. Легнете на пода и пъхнете стъпалата си под леглото. Така ще поддържате форма, без да се налага някой да ви държи краката или да си купувате уред. Ако това не е възможно, легнете по гръб на пода. Качете краката си на леглото, така че сгъвката на коляното да е прилепнала към ръба на леглото. С това упражнение развивате по-скоро горната част на корема.

Лост в рамката на вратата
Ако обичате да правите набирания, сложете си лост у дома. Приспособлението струва около 30 лв. и може да се прикрепи към всяка дървена каса. Така лесно ще пренесете още едно упражнение във фитнес салона у дома. С него ще поддържате горната част на тялото. Веднъж сложите ли си лост вкъщи, ще забравите за фитнес залите.

Упражнения на стол
Можете да правите няколко упражнения за стегнати бедра и дупе само с един стол от трапезарията. Вариантите са почти неизброими. Вижте нашите 3 предложения за упражнения на стол у дома.

  • Сложете си единия крак на стола. Сложете ръце на кръста. Приклякайте няколко пъти подред. Сменете крака и повторете упражнението. Това упражнение е особено подходящо за горната част на бедрата и дупето.

Добави описание

  • Сложете ръка на облегалката на стола. Повдигайте краката встрани и напред. Сами решете как да се упражнявате. Повдигането на крака настрани помага да свалите от обиколката на талията, а повдигането напред – за стягане на корема и дупето.

Добави описание

  • Използвайте стола за опора. Хванете се за седалката, като пръстите на ръцете ви са в посока тялото. Правете клекове като използвате за опора ръцете си. Това упражнение е малко по-трудно. Затова започнете с по-кратки серии

Добави описание

Клякания – лесни навсякъде
Друго ефективно упражнение за фитнеса у дома са кляканията. Просто се подпрете с ръце за ръба на масата и започвайте. Достатъчно е да правите сутрин и вечер редовно по 2-3 серии от по 15 клякания.
Към домашните упражнения, за които не ви трябват уреди, добавете лицевите опори. Освен това от легнало положение можете да правите различни повдигания на краката и дупето, които ще ви държат във форма.

Дихателни упражнения-тонус след тренировката
Завършете тренировката с дихателни упражнения. Отворете прозореца или излезте на терасата. Вдишвайте през носа и издишайте през устата. Повторете няколко пъти. Така хем ще успокоите пулса си след упражненията, хем ще „презаредите“ тялото си с нужния му кислород.

Предимства на фитнес салона у дома

  • Фитнес залите често са доста прашни. У дома можете да се погрижите да тренирате на чисто и проветрено
  • Пестите пари
  • Пестите време – няма да губите време да ходите до фитнес залата и да се връщате.

18.10.2013г./ Радослава Михайлова

 

3 коментарaДобави коментар »

bunny_

От bunny_18.01.2014, 12:27 ч.

ще го пробвам дано да подейства

Виж всички коментари за "Фитнес салон у дома".

Още от "Вкъщи"

Упражнения за секси гръб

Упражнения за секси гръб

Широкият гръб е секси не само при мъжете, но и при жените. Стига да е в разумни граници и да си личи, че е дамски, а не мъжки. Предлагаме ви няколко лесни упражнения за мускулите на гърба.

Упражнения с Валя - II

Упражнения с Валя - II

Упражнения с Валя за външна страна на бедрата, за седалището и за разтягане.

5 супер упражнения за плосък корем

5 супер упражнения за плосък корем

Плосък корем се постига с редовни упражнения. Трудно е, изисква воля, упоритост и постоянство, но е напълно изпълнима цел. Правете тези 5 упражнения за плосък корем всеки ден и очаквайте добри резултати още след първите няколко седмици.