Топ 7 фитнес упражнения вкъщи

24 коментара5/5

Кой казва, че фитнес залата е единственото място за истински фитнес? С тези 7 фитнес упражнения ще постигнете завидни резултати вкъщи. Далеч от погледите, докато спортувате, но в центъра на вниманието с новото стегнато тяло.

След като ви показахме нашата селекция от "Топ 5 фитнес упражнения в зала", сега ви предлагаме обещаните 7 фитнес упражнения, които може да изпълнявате вкъщи. Тъй като пренебрегнахме коремните мускули в залата, моментално компенсираме с 3 великолепни упражнения за тази така податлива към напълняване и отпускане част от женското тяло.

Фитнес упражнение 1 – за горните коремни мускули

9531_1.jpg

За нищо на света не пропускайте частичните коремни преси. Те са идеални за стягане на мускулатурата на горната част на корема. Правят се 25-30 повторения, за напреднали 30-40.

Фитнес упражнение 2 – за цялата коремна мускулатура

9531_2.jpg

Коремни преси с изпънати ръце – също класика в жанра. Укрепват горните, средните и долните коремни мускули. Започва се от легнало положение и тялото описва полукръг, с ръце, насочени към пръстите на краката. Внимание: пазете гърба! Правят се 15-20 повторения, за напреднали 20-25.

Фитнес упражнение 3 – за горните и средните коремни мускули

9531_3.jpg

Това е по-трудно упражнение, но с невероятен ефект. Изпълнява се от легнало положение с крака, изпънати във въздуха. Ръцете се насочват към пръстите на краката, като се повдига само горната част на тялото (кръстът е неподвижен). Правят се 15-20 повторения, за напреднали 20-25. 

Фитнес упражнение 4 – за коремни и седалищни мускули

9531_4.jpg

Това упражнение се нарича "повдигане на таза от лег". Легнете по гръб със свити в коленете крака и стъпала, разтворени малко повече от ширината на ханша. Ръцете са встрани от тялото. Стегнете коремните и седалищните мускули и започнете да повдигате таза. Правят се по 15-20 повторения, за напреднали – по 25-30.

Фитнес упражнение 5 - лицеви опори

9531_5.jpg

Има ли по-добро упражнение за гръдните мускули от лицевите опори? Няма. Застанете на колене, с лице към пода, ръце малко пред раменете и разперени пръсти. Спускайте тялото надолу, докато горната част на ръцете стане успоредна на пода. След това се избутайте нагоре, докато ръцете се изпънат в лакътя. Правят се 15-20 повторения.

Фитнес упражнение 6 – за стегнати бедра

9531_6.jpg

Упражнение, което няма как да не помните от часовете по физическо в училище. Стяга и вътрешната и външната част на бедрата. Изпълнявайте бавно, като задържате по 10-15 секунди в горна позиция. Правят се по 15-20 повторения с всеки крак.

Фитнес упражнение 7 – за бедрени и седалищни мускули

9531_7.jpg

Застанете на колене в кучешка поза. Краката са събрани, а ръцете са опрени на пода, на ширината на раменете. Изтласкайте левия крак назад и нагоре, като го държите свит в коляното. Правят се по 15-20 повторения с всеки крак.

23.04.2009/Биляна Божилова

24 коментарaДобави коментар »

radostinaivanova222

От radostinaivanova22229.12.2015, 13:48 ч.

Страхотни са, но има един адрес, където могат да ви изготвят индивидуална програма: www.aktivenizdrav.com/fitnesudoma

Виж всички коментари за "Топ 7 фитнес упражнения вкъщи".

Още от "Вкъщи"

Йога мудри за начинаещи

Йога мудри за начинаещи

Йога мудрите в тази статия са селектирани и представени специално за читателките на Rozali.com. Основната им цел е да докажат, че йога е достъпна за всеки, който пожелае да я допусне до ума, тялото и душата си.

Супер упражнения за стегнати бедра

Супер упражнения за стегнати бедра

Жените сме много податливи на напълняване и отпускане в областта на ханша. Но стегнатите бедра са основата на идеалната фигура. Така, че трябва да положим всички усилия да ги поддържаме във форма. Упражненията, които ви предлагам, са просто супер.

Плавни движения за добро настроение

Плавни движения за добро настроение

В кратките зимни дни и дълги нощи натрупваме незабелязано вътрешно напрежение и отрицателни емоции. Липсва ни слънчева светлина и разходка сред природата.