Топ 7 фитнес упражнения вкъщи

24 коментара5/5

Кой казва, че фитнес залата е единственото място за истински фитнес? С тези 7 фитнес упражнения ще постигнете завидни резултати вкъщи. Далеч от погледите, докато спортувате, но в центъра на вниманието с новото стегнато тяло.

След като ви показахме нашата селекция от "Топ 5 фитнес упражнения в зала", сега ви предлагаме обещаните 7 фитнес упражнения, които може да изпълнявате вкъщи. Тъй като пренебрегнахме коремните мускули в залата, моментално компенсираме с 3 великолепни упражнения за тази така податлива към напълняване и отпускане част от женското тяло.

Фитнес упражнение 1 – за горните коремни мускули

9531_1.jpg

За нищо на света не пропускайте частичните коремни преси. Те са идеални за стягане на мускулатурата на горната част на корема. Правят се 25-30 повторения, за напреднали 30-40.

Фитнес упражнение 2 – за цялата коремна мускулатура

9531_2.jpg

Коремни преси с изпънати ръце – също класика в жанра. Укрепват горните, средните и долните коремни мускули. Започва се от легнало положение и тялото описва полукръг, с ръце, насочени към пръстите на краката. Внимание: пазете гърба! Правят се 15-20 повторения, за напреднали 20-25.

Фитнес упражнение 3 – за горните и средните коремни мускули

9531_3.jpg

Това е по-трудно упражнение, но с невероятен ефект. Изпълнява се от легнало положение с крака, изпънати във въздуха. Ръцете се насочват към пръстите на краката, като се повдига само горната част на тялото (кръстът е неподвижен). Правят се 15-20 повторения, за напреднали 20-25. 

Фитнес упражнение 4 – за коремни и седалищни мускули

9531_4.jpg

Това упражнение се нарича "повдигане на таза от лег". Легнете по гръб със свити в коленете крака и стъпала, разтворени малко повече от ширината на ханша. Ръцете са встрани от тялото. Стегнете коремните и седалищните мускули и започнете да повдигате таза. Правят се по 15-20 повторения, за напреднали – по 25-30.

Фитнес упражнение 5 - лицеви опори

9531_5.jpg

Има ли по-добро упражнение за гръдните мускули от лицевите опори? Няма. Застанете на колене, с лице към пода, ръце малко пред раменете и разперени пръсти. Спускайте тялото надолу, докато горната част на ръцете стане успоредна на пода. След това се избутайте нагоре, докато ръцете се изпънат в лакътя. Правят се 15-20 повторения.

Фитнес упражнение 6 – за стегнати бедра

9531_6.jpg

Упражнение, което няма как да не помните от часовете по физическо в училище. Стяга и вътрешната и външната част на бедрата. Изпълнявайте бавно, като задържате по 10-15 секунди в горна позиция. Правят се по 15-20 повторения с всеки крак.

Фитнес упражнение 7 – за бедрени и седалищни мускули

9531_7.jpg

Застанете на колене в кучешка поза. Краката са събрани, а ръцете са опрени на пода, на ширината на раменете. Изтласкайте левия крак назад и нагоре, като го държите свит в коляното. Правят се по 15-20 повторения с всеки крак.

23.04.2009/Биляна Божилова

24 коментарaДобави коментар »

radostinaivanova222

От radostinaivanova22229.12.2015, 13:48 ч.

Страхотни са, но има един адрес, където могат да ви изготвят индивидуална програма: www.aktivenizdrav.com/fitnesudoma

Виж всички коментари за "Топ 7 фитнес упражнения вкъщи".

Още от "Вкъщи"

Упражнения с пудовка у дома

Упражнения с пудовка у дома

Пудовката е уред за силова тренировка, подходящ за домашни условия. С помощта на пудовка можете да натоварвате различните мускулни групи. Вижте какво трябва да знаете за пудовката, както и някои упражнения с този уред у дома.

5 супер упражнения за плосък корем

5 супер упражнения за плосък корем

Плосък корем се постига с редовни упражнения. Трудно е, изисква воля, упоритост и постоянство, но е напълно изпълнима цел. Правете тези 5 упражнения за плосък корем всеки ден и очаквайте добри резултати още след първите няколко седмици.

Мързелива гимнастика

Мързелива гимнастика

Предлагаме ви една “мързелива" гимнастика в удобното кресло у дома.