Топ упражнения срещу целулит

От 34 коментара2/5

Упражненията срещу целулит са ефикасен начин да накарате мастните клетки да изразходват натрупаните запаси от мазнини. Упражненията срещу целулит ускоряват очистването на организма от токсини и отпадъци.

Най-често засегнатите целулитни зони са корем, ханш  и бедра.

Упражненията срещу целулит и другите форми на физическа активност са необходими и полезни, тъй като 24 часа след изпълнението им тялото все още продължава да гори калории. По време на упражненията против целулит клетките се зареждат с кислород и енергийното ниво на целия организъм се повишава. Клетките, получили солидна доза кислород, преминават в режим на окисление, с други думи, изгарят мазнини.

Правете упражненията поне 3 пъти седмично и скоро ще забележите, че кожата на засегнатите от целулит места е по-стегната и по-еластична.

Упражнение срещу целулит 1

упражнение срещу целулит 1

Легнете по гръб със свити в колената крака. Ръцете са долепени до тялото с длани, опрени в пода. Повдигнете таза със стегнати коремни мускули, задръжте няколко секунди и се върнете в изходно положение. Упражнението се бори срещу целулита в корема, ханша и бедрата. Правят се 15-20 повторения.

Упражнение срещу целулит 2

упражнение срещу целулит 2

Легнете по гръб с ръце, подпрени на лактите. Краката са плътно прилепнали един към друг, в шпиц позиция. Започнете бавно да свивате краката в колената, така че да усещате напрежението в бедрата и в седалищните мускули. Упражнението се бори срещу целулита в ханша и бедрата. Правят се 15-20 повторения.

Упражнение срещу целулит 3

упражнение срещу целулит 3

Легнете по гръб с изпънати крака, стегнати коремни мускули и ръце на тила. Повдигнете краката нагоре, като ги свивате, така че колената да станат перпендикулярни на пода. Упражнението се бори срещу целулита в корема, ханша и бедрата. Правят се 15-20 повторения.

Упражнение срещу целулит 4

упражнение срещу целулит 4

Застанете на колене в кучешка поза. Бавно “плъзгайте” тялото назад, така че да може да седнете върху петите си. Задръжте за няколко секунди и бавно се върнете в изходно положение. Упражнението се бори срещу целулита в корема, ханша и бедрата. Правят се 10-15 повторения.    

Упражнение срещу целулит 5

упражнение срещу целулит 5

Легнете по гръб с център на тежестта седалището. Повдигнете краката на около 30-40 см от пода и започнете да ги кръстосвате във въздуха. Упражнението се бори с целулита в бедрата. Правят се 20-30 повторения.

Упражнение срещу целулит 6

упражнение срещу целулит 6

Легнете настрани с едната ръка, подпряна на пода в лакътя и другата, опъната успоредно на пода. Повдигайте бавно единия крак до нивото на ръката, задръжте за няколко секунди и го върнете в изходно положение. Упражнението се бори с целулита в ханша и бедрата. Правят се по 10 повторения с всеки крак.
 

34 коментарaДобави коментар »

доди

От доди20.07.2011, 23:17 ч.

От всичко прочетено до тук лъха меко казано невежество Мога само да кажа че целулита е напълно лечим само че трябва да завъртите начина си на живот и хранене на 360 градуса и никога повече през живота си да не се връщате...

Виж всички коментари за "Топ упражнения срещу целулит".

Още от "Вкъщи"

5 упражнения за страхотен секс

5 упражнения за страхотен секс

Подобрете сексуалния си живот с помощта на няколко лесни упражнения. Колкото по-сериозни и редовни сте с тренировките, толкова по-удовлетворени ще бъдете в леглото.

TRX фитнес

TRX фитнес

TRX – революционен метод за поддържане на форма извън фитнес залата. TRX (Total Resistance Exercise) е иновационна система за фитнес упражнения при пълно съпротивление. TRX за тренировки вкъщи или сред природата.

Йога асани за начинаещи

Йога асани за начинаещи

Йога асаните в тази статия са селектирани и представени специално за читателките на Rozali.com. Основната им цел е да докажат, че йога е достъпна за всеки, който пожелае да я допусне до ума, тялото и душата си.