Супер упражнения за стегнати бедра

37 коментара5/5

Жените сме много податливи на напълняване и отпускане в областта на ханша. Но стегнатите бедра са основата на идеалната фигура. Така, че трябва да положим всички усилия да ги поддържаме във форма. Упражненията, които ви предлагам, са просто супер.

Махове с крака назад и нагоре
Застанете на колене в кучешка поза. Краката са събрани, а ръцете са опрени на пода, на ширината на раменете. Изтласкайте левия крак назад и нагоре, като го изпънете до крайна позиция. Повторете 15-20 пъти. Изпълнете упражнението и с другия крак.

8763_1.jpg

Махове с крака назад и нагоре със свити колена
Отново застанете на колене, но този път с ръце, опрени на лактите. Те отново са на ширината на раменете, а краката са събрани. Изтласкайте левия крак назад и нагоре, като го държите свит в коляното. Повторете 15-20 пъти. Изпълнете упражнението и с другия крак.

8763_2.jpg

Изнасяне на крака встрани
Началната поза е същата като при първото упражнение. Краката са събрани, а ръцете са опрени на пода. Повдигнете крака, свит в коляното, на 90 градуса, задръжте за няколко секунди и изпънете встрани. Повторете 15-20 пъти. Сменете краката. Упражнението може да се изпълнява и като директно извършвате мах встрани, без задържане по средата. 

8763_3.jpg

Ножица за стегнати бедра
Това е едно от най-добрите упражнения за стягане на бедрата и седалището. Ръцете са опрени на пода, единият крак е изнесен напред и свит в коляното, а другият е изпънат назад. От това положение се прави лек отскок, като ръцете се използват за опора, а целта е да се смени положението на краката. Изпълняват се 10-15 отскока, при всеки от които краката разменят позициите си.

8763_4.jpg

Разтягане на бедрата
За финал на серията разтегнете бедрата, като приклекнете с единия крак встрани до най-ниската възможна позиция и пружинирате леко. Другият крак е напълно изпънат. Изпълнете упражнението 15-20 пъти, като редувате краката и сменяте посоките.

8763_5.jpg

Въобще не са трудни, а са много ефективни. Проверено и гарантирано!

27.11.2008/Биляна Божилова

37 коментарaДобави коментар »

1234

От 123403.07.2011, 22:01 ч.

Абе на теб не ти ли омръзна да цвъкаш подобия на коментари,написани на марсиански?

Виж всички коментари за "Супер упражнения за стегнати бедра".

Още от "Вкъщи"

Бричове – как да ги премахнем?

Бричове – как да ги премахнем?

Бричове – кошмарът на всяка жена. Често пъти бричовете нарушават хармоничността на женския силует. Затова всяка дама иска да ги премахне час по-скоро. Вижте как да премахнете бричовете

Как да клякаме правилно?

Как да клякаме правилно?

Кляканията са любимо упражнение за стягане на бедрата и дупето. Основно предимство на кляканията е, че могат да се изпълняват навсякъде. Има ли обаче правила как да клякаме правилно и какви могат да са последиците, ако не клякаме правилно. Как да клякаме правилно?

Стегнете корема с Пилатес

Стегнете корема с Пилатес

Готови ли сте да се по-грижите за вашия красив летен силует? Ние ви предлагаме няколко отлични упражнения от метода Пилатес, доказал ефикасността си не само за подсилване на дълбоките мускули на тялото, но и да стегнете корема.