Упражнения за бразилско дупе

33 коментара1/5

Определението "бразилско дупе" стана нарицателно за стегнати и заоблени задни части. Безспорно, то е преди всичко природна даденост. Но истината е, че не сме напълно безсилни и има упражнения, които помагат за постигане на добре оформено дупе.

Няма да ви лъжа! Няма упражнения, предназначени конкретно за седалищните мускули. Има такива, които съдействат за изгаряне на мазнини и дооформяне на мускулите в тази област.

Седалищните мускули включват 3 групи мускули: голям (gluteus maximus), среден (gluteus medius) и малък (gluteus minimus). Стегнатият голям седалищен мускул е този, по който се познава добре оформеното дупе.

Правете редовно тези 4 упражнения и след няколко месеца ще установите промените във визията си "отзад":

Упражнение 1
Заемете котешка поза с кръстосани отпред ръце и плътно прибрани крака. Изпълнявайте навеждания и изправяния, като използвате ръцете за опора, а дупето е стегнато и насочено нагоре. Правете по 15-20 повторения.

8983_1.jpg

Упражнение 2
Заемете следната поза: легнето по корем с тяло, плътно прилепено към пода,  изпънати и опрени на стена ръце. Започнете да свивате краката в колената, като дупето е стегнато, а стъпалата са в шпиц позиция. Правете по 20-25 повторения.

8983_2.jpg

Упражнение 3
Това упражнение е с по-висока степен на трудност. Застанете на пода, опрени на изпънати ръце и крака, свити в колената. Изнесете десния крак напред и насочете лявата ръка към дясната със завъртане на тялото. Върнете се в изходна позиция. След това сменете краката и ръцете. Правете по 5-10 повторения на всяка страна.

8983_3.jpg

Упражнение 4
Любимата "ножица", но този път с изпънати ръце и дупе, насочено нагоре. Изпълняват се подскоци със смяна на краката. Правят се 15-20 повторения.

8983_4.jpg

На по-напредналите предлагам да опитат следното упражнение:

 

 

 

08.01.2009/Биляна Божилова

 

33 коментарaДобави коментар »

Vani

От Vani18.06.2012, 05:30 ч.

Може да досадя на някои хора(не ми е присъщо да пиша по форумите:)) Прочетох,че няма как да имаш такова хубаво дупе ако не си го присадиш.... Всичко явно вече е реклама на някои продукти........... Гледайте си живота и не се...

Виж всички коментари за "Упражнения за бразилско дупе".

Още от "Вкъщи"

Плосък корем

Плосък корем

Препоръчвам Ви единственото ефикасно упражнение за плосък корем.

5 супер упражнения за изваяни бедра

5 супер упражнения за изваяни бедра

Изваяните бедра подчертават женската фигура, излъчват женственост и ви позволяват да носите уверено и най-късата пола. Пет супер упражнения за изваяни бедра.

Плосък корем като на Деми Мур

Плосък корем като на Деми Мур

Предлагаме ви комплекса от упражнения на холивудската звезда, с който тя е възстановила обиколката на талията си след раждане