Въртящ се диск - стегнете талията у дома

2 коментара0/5

Въртящият се диск е практичен и евтин уред за упражнения у дома. Не заема място и можете да се упражнявате на него, докато гледате телевизия. Вижте как да стегнете талията и да тонизирате цялото тяло с въртящ се диск.

Въртящ се диск - стегнете талията у дома
Въртящ се диск - стегнете талията у дома

Какво представлява въртящият се диск?

Както подсказва името, въртящият се диск е с овална форма. Съставен е основно от две части. Долната е статична, а горната се върти при движение на тялото.

Често повърхността на въртящия се диск е релефна, за да масажира стъпалата. Смята се, че това допълнително тонизира организма.

Кои мускулни групи се натоварват?

Въртящият се диск помага за стягане на коремните мускули. Редовните упражнения на него ще ви помогнат да намалите обиколката на талията.

3 диети за тънка талия >>>

При някои малки промени на позицията на тялото, с помощта на въртящия се диск можете да натоварите част от мускулите на гърба и на бедрата.

Добави описание

Някои модели на въртящия се диск се продават с ластици-дръжки

Предимства на въртящия се диск

  • Заема малко място
  • Не изисква поддръжка
  • Евтин е – цените варират между 20 и 50лв.
  • Лесно се пренася, особено важно при пътуване
  • Подходящ се както за начинаещи, така и за напреднали

Упражнение с въртящ се диск за стягане на талията

Упражнението за стягане на талията с помощта на въртящ се диск е много лесно. Просто поставете въртящия се диск на твърда и равна повърхност. Стъпете върху него, най-добре с боси крака. Задвижете въртящия се диск, без да използвате опора. Горната част на тялото завъртете наляво, а долната - надясно. Правете това упражнение 10-15 минути всеки ден поне по веднъж и бързо ще стопите излишни мазнини на талията.

Преди да започнете упражненията на въртящия се диск, загрейте. Раздвижете колената, клекнете няколко пъти и разтегнете ръцете. Подскочете няколко пъти, за да е загрявката пълна.

Добавете допълнително натоварване, като свиете краката в коленете. Отново правете същите завъртания. С това упражнение се натоварват и бедрените мускули.

Фитнес салон у дома >>>

Във видеото долу са показани примерни упражнения на въртящ се диск, както и обяснения кои мускулни групи се натоварват с тях:

Вземете по една лека гиричка във всяка ръка за допълнително натоварване. Движете ги напред-назад сгънати в лактите. Така ще тренирате още една мускулна група.

Ако това упражнение ви е трудно, поставете въртящия се диск върху стол. Седнете и отново повтаряйте движението със завъртане наляво-надясно.  

Въртящият се диск е лесен начин за стопяване на няколко сантиметра в областта на талията. Фактът, че можете да тренирате с него и у дома, и в офиса, и на път, е допълнително предимство.

06.03.2014/ Радослава Михайлова

2 коментарaДобави коментар »

Linden

От Linden06.03.2014, 14:05 ч.

Интересно.Ползвал ли е някой този диск? Има ли ефект?

Виж всички коментари за "Въртящ се диск - стегнете талията у дома".

Още от "Вкъщи"

Йога асани за начинаещи

Йога асани за начинаещи

Йога асаните в тази статия са селектирани и представени специално за читателките на Rozali.com. Основната им цел е да докажат, че йога е достъпна за всеки, който пожелае да я допусне до ума, тялото и душата си.

10-минутна тренировка у дома

10-минутна тренировка у дома

През почивните и празнични дни трудно намираме време за интензивни упражнения или за тренировка във фитнеса. Въпреки това, винаги можем да отделим 10 минути за тренировка за тонус. Вижте как.

4 йога пози, облекчаващи менструалните болки

4 йога пози, облекчаващи менструалните болки

Менструалните болки могат да бъдат истинско бедствие, което не могат да овладеят дори обезболяващите медикаменти. За щастие, няколко йога пози могат да намалят болката по време на цикъл. Вижте кои 4 йога пози облекчават менструалните болки.