Упражнения с пудовка у дома

0 коментара0/5

Пудовката е уред за силова тренировка, подходящ за домашни условия. С помощта на пудовка можете да натоварвате различните мускулни групи. Вижте какво трябва да знаете за пудовката, както и някои упражнения с този уред у дома.

Упражнения с пудовка у дома
Упражнения с пудовка у дома

Както преди всяка тренировка с тежести, и преди да започнете упражненията с пудовка, разгрейте. Няколко минути кардио, съчетани със стречинг, ще ви предпазят от травми.

Стречинг за гъвкавост >>>

Стречинг упражнения за тонус и енергия >>>

Колко тежка да е пудовката?

Тежестта на пудовката се определя спрямо физическата ви подготовка. Смята се, че идеалната като тежест пудовка трябва да ви позволява да направите минимум 5 повторение, но не повече от 20. В противен случай пудовката е съответно твърде лека или твърде тежка за вас. В повечето случаи начинаещите дами започват с пудовка, с тежест 10 или 12 кг. Вижте нашите предложения за упражнения с пудовка.

Фитнес салон у дома >>>

Въртящ се диск - стегнете талията у дома >>>

  • Вятърна мелница с пудовка

Упражнението Вятърна мелница натоварва гърба, раменете, бедрата и коремните мускули. В началото може да ви се види трудно, но с времето ще свикнете да го правите. Застанете с широко разтворени крака. Вземете пудовката в едната. Бавно я вдигнете над главата с дясната ръка. Дръжте ръката изправена. С лявата ръка се наведете и докоснете пръстите на левия крак (или колкото ниско можете да стигнете). Върнете се в изходна позиция. Направете десетина повторения и сменете ръката.

Упражнения с пудовка у дома

  • Суинг с пудовка с две ръце

Суингът с две ръце натоварва раменете, гърба, дупето, бедрата и прасците. Застанете с широко разтворени крака, като поставите пудовката пред себе си. Хванете пудовката с две ръце. Като изпълнявате леки приклякания, движете пудовката нагоре-надолу, като най-високата точка е на нивото на гърдите ви. Направете 10 повторения.

Упражнения с пудовка у дома

  • Падове напред с пудовка

Падовето напред с пудовка натоварва раменете, гърба, коремните мускули, бедрата и дупето. Застанете с леко разтворени крака. Изнесете единия крак напред като го сгънете в коляното. Свийте другия крак така, че коляното да не докосва пода. Позицията на пудовката при това упражнение може да е разнообразна. Може да я държите с една ръка, пусната край тялото. Друг вариант е да държите пудовката с две ръце и да я вдигате до нивото на гърдите, а когато сте по-напреднали – дори над главата.

Упражнения с пудовка у дома

18.09.2014/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Упражнения с пудовка у дома".

Още от "Вкъщи"

Да започнем деня с котешка гимнастика

Да започнем деня с котешка гимнастика

Да погледнем котката, как се изтяга след сладкия сън върху парното или край печката. Нейните позите много наподобяват тези които заема човек след здравословен и спокоен сън.

Фитнесът на Кармен Електра

Фитнесът на Кармен Електра

Това не е новина. Видеото на Кармен Електра „Aerobic Striptease: In the bedroom“ се появи преди около 3 години. Спомнихме си за него по повод поредното запалване на западняците по еротичните танци. А тук Кармен е кралица.  

Стегнете корема с Пилатес

Стегнете корема с Пилатес

Готови ли сте да се по-грижите за вашия красив летен силует? Ние ви предлагаме няколко отлични упражнения от метода Пилатес, доказал ефикасността си не само за подсилване на дълбоките мускули на тялото, но и да стегнете корема.