Топ 5 фитнес упражнения в зала

11 коментара1/5

Влизате във фитнес залата и започвате да се оглеждате наоколо. Много фитнес уреди, но не знаете от къде да започнете. Улеснявам ви със списък от топ 5 фитнес упражнения в зала.


Тези 5 фитнес упражнения са просто задължителни за изпълнение във фитнес залата. Те са азбуката на женския фитнес.


Фитнес упражнение 1 - Кардио на бягаща пътека или велоергометър

Фитнес упражнение 1 - Кардио на бягаща пътека или велоергометър

Идеалната тренировъчна програма започва с 15-20 минути въртене на колело, за да се подготви организмът за работа. Тренировката завършва с 30 минути на бягаща пътека в аеробен режим, т.е. със скорост не повече от 7,5 км/ч и пулс под 140 уд/мин.


Фитнес упражнение 2 – За мускулите на гърба

Фитнес упражнение 2 – За мускулите на гърба

Широкият гръб стои много секси на крехкото женско тяло. Но не бива да прекалявате, за да не загубите от женствеността си. Заложете на това упражнение за широчина на гърба. Изпълнява се с леки тежести – 10-15 кг. Правят се по 15-20 повторения в 3 серии.


Фитнес упражнение 3 – за гръдната мускулатура  

Фитнес упражнение 3 – за гръдната мускулатура

Стегнат бюст – мечта на всяка жена. Но гените, възрастта и кожата си казват думата – водят до увисване на бюста. Затова тренирайте редовно гръдната мускулатура. За нищо на света не пропускайте това упражнение за страничните гръдни мускули. Изпълнява се с леки тежести – 5-10 кг. Правят се 15-20 повторения в 3 серии.


Фитнес упражнение 4 – за гръдната мускулатура
 
Фитнес упражнение 4 – за гръдната мускулатура

Още едно упражнение за стягане на гръдните мускули. Изпълнява се върху лежанка с гирички от 2-3 кг, едновременно с двете ръце. Ръцете се вдигат нагоре и се връщат в изходна позиция. Правят се по 10-15 повторения в 3 серии.


Фитнес упражнение 5 – за задната част на бедрата и седалището

Фитнес упражнение 5 – за задната част на бедрата и седалището

Класическото бедрено сгъване, което оформя мускулите на задната част на бедрата и седалището. Няма жена, която да не се нуждае от стягане на тези части от тялото. Правят се 15-20 повторения.

Разбира се, това са много минимална част от фитнес упражненията, които трябва да включите в тренировъчната си програма. Но важното е да не ги пропускате, защото са универсални и действат при всякакъв тип структура на тялото. Влезете ли във фитнес залата, непременно се замислете за 5-те упражнения, които задължително трябва да изпълните.

Вероятно се чудите защо няма фитнес упражнения за коремната мускулатура? Защото ще ги видите скоро в „Топ 7 фитнес упражнения вкъщи“!


16.04.2009/Биляна Божилова
 

11 коментарaДобави коментар »

До

От До28.01.2010, 17:04 ч.

Пише се напАди а не напЪди от глагола пада пъдя е със съвсем друго значение означава да напъдя някой или нещо

Виж всички коментари за "Топ 5 фитнес упражнения в зала".

Още от "В зала"

Pole dancing – фитнес на пилон

Pole dancing – фитнес на пилон

Pole dancing (танци на пилон) – от стриптийз клубовете до фитнес залата. Pole dancing извайват изящно тяло и помагат на жените да преоткрият сексапила си. Танците на пилон са хем полезни, хем развлекателни.

Гиротоник – звезден фитнес

Гиротоник – звезден фитнес

Защо звездите избират гиротоник? Мадона, Гуинет Полтроу, Тери Хатчър и Ким Катрал са най-запалените почитателки на фитнес системата гиротоник сред знаменитостите. Гиротоник прилича на уред за мъчения, но води до невероятни резултати.

5 упражнения за секси крака

5 упражнения за секси крака

През топлите сезони полите и късите панталонки за предпочитани за ежедневието и свободното време. Затова е време да стегнете краката. Предлагаме ви 5 лесни упражнения за секси крака.