Fit Pump – фитнес и аеробика в едно

1 коментар5/5

Fit Pump е фитнес-аеробик програма с тежести и собствено тегло. Целта й е стягане на мускулатурата, екстремно сваляне на килограми и повишаване на издръжливостта и функционалните показатели на сърдечносъдовата и дихателна система.


fit pumpПри Fit Pump се комбинират предимствата на фитнес тренировката с тези на аеробните занимания. Горят се повече мазнини за по-малко време и ефектът се запазва за по-дълго време след края x, в сравнение със стандартната кардио-тренировка. Първите резултати стават видими в рамките на седмици.

Тренировката е разделена на модули за отделните мускулни групи, между които има кратки стречинг паузи. Упражненията се сменят всеки час, за да не свикне тялото с натоварването.

Предотвратява се досадата, която мнозина изпитват при монотонните занимания във фитнес залата. Груповият дух поддържа постояната мотивация.

Fit Pump се преподава от Анна Стефанова в Dance Palace Sofia (спортен комплекс "Спартак", бул. Арсеналски 4).


Професионални фитнес съвети от Анна Стефанова >>>

Повече за Fit Pump от Анна Стефанова:

fit pumpКакво представлява Fit Pump?
Анна Стефанова: Фитнес-аеробик програма, в която се работи с тежести, швейцарски топки и собствено тегло.В един час се комбинират силовата и аеробната част на стандартна фитнес програма.Работи се с минимални почивки на принципа на интервалните тренировки, за да се поддържа пулс за изгаряне на мазнини.

Как се отразява на фигурата?
Анна Стефанова: Програмата е за хора, които искат  да постигнат релефно тяло с минимални подкожни мазнини (особено, ако се съчетае с подходящ хранителен режим). Подобрява се издръжливостта и други  функционални показатели. Може да се използва и от атлети от други спортове като част от кондиционната им подготовка.

А на настроението?
Анна Стефанова: След първоначалната умора, настроението се повишава, тъй като е доказано, че силовите натоварвания могат  да се използват в лечението на леки форми на депресия. Повишава се самочувствието и връзката на човек с неговото тяло, като се отчетат постигнатите резултати.

Кои мускулни групи натоварва?
Анна Стефанова: Натоварват се всички мускулни групи, като всеки час се сменят упражненията, за да не свиква тялото с натоварването и да се избегне досадата, която мнозина изпитват при монотонните занимания във фитнес залата.

Колко продължава един час по Fit Pump?
Анна Стефанова: 60 минути, включително с разгрявка в началото и стречинг в края.

fit pumpКолко често е препоръчително да се ходи на Fit Pump?
Анна Стефанова: Поне три пъти в седмицата, за да има видим резултат. При адекватен хранителен режим, първите резултати са видими в рамките на седмици.

Води ли до отслабване?
Анна Стефанова: Определено. При този тип тренировка се горят повече мазнини, отколкото при стандартно фитнес занимание било то кардио или с тежести. Повишеният метаболизъм също се запазва за по-дълго време след тренировката - според различни изследвания между 24 до 48 часа.

Сутрин или вечер е по-резултатен Fit Pump?
Анна Стефанова: По мои наблюдения по-успешна е тренировката вечер, тъй като е доста натоварваща, а сутрин повечето хора трудно се мотивират за такива усилия.

Откога се занимаваш с Fit Pump?
Анна Стефанова: От една година с клиенти, преди това съм го пробвала върху себе си, за да видя дали има резултат. Определено постигнатото ме удовлетворява.

Снимки: Dance Palace Sofia

Вижте видео от Fit Pump:

Ако не виждате видеото се нуждаете от по-нов flash player.

 


02.02.2012/Биляна Божилова

 

1 коментарДобави коментар »

cveti786

От cveti78605.02.2012, 07:27 ч.

Dа..И аз ходя на аеробика вечер..от 6 до 7и 30::)) Сутрин и през деня си ми е домашната аеробика::))

Виж всички коментари за "Fit Pump – фитнес и аеробика в едно".

Още от "В зала"

Да тренираме бокс!

Да тренираме бокс!

Бокс - боен спорт, използващ юмруци и изпълняван по правила. Задължително е ползването на боксови ръкавици с допустими удари над талията. Бокс – идеалната кардио тренировка.

Фитнес по мускулни групи

Фитнес по мускулни групи

Фитнесът, разделен на мускулни групи, води до повишени нива на интензивност и стимулира по-голям растеж на мускулите. Разбира се, важно е фитнес тренировките да се провеждат правилно.

Акваспининг

Акваспининг

Акваспинингът е една от най-безопасните аеробни програми. Движенията са всичко друго, но не и агресивни. Натоварва цялото тяло и е лесен за заучаване.