Упражнения за плосък корем

0 коментара0/5

Плоският корем е сред задължителните "аксесоари" за плажа. Вижте как да го постигнете с тези 5 упражнения.

Упражнения за плосък корем
Упражнения за плосък корем

Лицеви опори с гирички

Едно от по-трудните за изпълнение упражнения за плосък корем наподобява лицеви опори. Застанете в позиция за лицеви опори. Вземете две гирички и изпънете ръцете. Повдигайте последователно ръцете, като се завъртате тялото отстрани.

Любопитно: Може да изпълнявате упражнението като се спускате надолу, подобно на стандартна лицева опора

7 лесни упражнения за плосък корем >>>

Упражнения за плосък корем

Клекове с гирички

Друго ефективно упражнение за плосък корем са клековете с гирички. Можете да го изпълнявате лесно, дори да нямате опит във фитнес тренировките. Застанете с разтворени крака и вземете по една гиричка във всяка ръка. Приклякайте, като едновременно с това повдигате ръцете отпред.

Всички разновидности на това упражнение, включително вариантите с извиване в талията са подходящи за плосък корем.

Упражнения за плосък корем

Упражнение с ластици

Ластиците са сред фитнес приспособленията, които всеки трябва да има у дома. Затова решихме да ви предложим едно упражнение с ластици за плосък корем. Застанете в положение, както е показано на картинката (вляво). Забележете, че дупето е леко назад. Изправяйте се и се връщайте в изходна позиция. Правете по 4 серии с по 30 повторения.

Важно: Дръжте гърба добре изпънат

Упражнения за плосък корем

Падане напред с гири

Падането напред е упражнение, което помага за стягане и на бедрата, и на прасците. Ще ви помогне да постигнете и плоския корем на мечтите си. Вземете по една гиричка в ръцете, отпуснете ръцете край тялото. При изнасянето на крака напред, събирайте ръцете на главата. Повторете с другия крак. Препоръчваме ви да извивате леко торса настрани за допълнително натоварване и ефективност на упражнението.

12 храни за стегнат корем >>>

Диета за плосък корем >>>

Упражнения за плосък корем

Упражнение за напреднали

Това упражнение, което напомня на лицеви опори, е само за напреднали. Легнете на килимче за йога. Поставете ръцете зад главата. Повдигайте горната част на тялото, като леко я извивате настрани. В същото време свивайте противоположния крак в коляното. Упражнението е много трудно за изпълнение в началото, но е сред най-ефективните за плосък корем.

Упражнения за плосък корем

19.06.2014/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Упражнения за плосък корем".

Още от "В зала"

Гиротоник – звезден фитнес

Гиротоник – звезден фитнес

Защо звездите избират гиротоник? Мадона, Гуинет Полтроу, Тери Хатчър и Ким Катрал са най-запалените почитателки на фитнес системата гиротоник сред знаменитостите. Гиротоник прилича на уред за мъчения, но води до невероятни резултати.

5 упражнения за вътрешна част на бедрата

5 упражнения за вътрешна част на бедрата

Вътрешната част на бедрата е големият кошмар на почти всяка жена. Тя са задължителни, за да изглеждате секси на плажа и да ви стоят онези къси дънкови панталонки, които са така удобни през лятото. Предлагаме ви 5 упражнения за вътрешна част на бедрата.

Спортната програма на Бритни Спиърс

Спортната програма на Бритни Спиърс

Попзвездата Бритни Спиърс поддържа страхотно тяло с час спортуване на ден и здравословен режим на хранене