Упражнения за плосък корем

0 коментара0/5

Плоският корем е сред задължителните "аксесоари" за плажа. Вижте как да го постигнете с тези 5 упражнения.

Упражнения за плосък корем
Упражнения за плосък корем

Лицеви опори с гирички

Едно от по-трудните за изпълнение упражнения за плосък корем наподобява лицеви опори. Застанете в позиция за лицеви опори. Вземете две гирички и изпънете ръцете. Повдигайте последователно ръцете, като се завъртате тялото отстрани.

Любопитно: Може да изпълнявате упражнението като се спускате надолу, подобно на стандартна лицева опора

7 лесни упражнения за плосък корем >>>

Упражнения за плосък корем

Клекове с гирички

Друго ефективно упражнение за плосък корем са клековете с гирички. Можете да го изпълнявате лесно, дори да нямате опит във фитнес тренировките. Застанете с разтворени крака и вземете по една гиричка във всяка ръка. Приклякайте, като едновременно с това повдигате ръцете отпред.

Всички разновидности на това упражнение, включително вариантите с извиване в талията са подходящи за плосък корем.

Упражнения за плосък корем

Упражнение с ластици

Ластиците са сред фитнес приспособленията, които всеки трябва да има у дома. Затова решихме да ви предложим едно упражнение с ластици за плосък корем. Застанете в положение, както е показано на картинката (вляво). Забележете, че дупето е леко назад. Изправяйте се и се връщайте в изходна позиция. Правете по 4 серии с по 30 повторения.

Важно: Дръжте гърба добре изпънат

Упражнения за плосък корем

Падане напред с гири

Падането напред е упражнение, което помага за стягане и на бедрата, и на прасците. Ще ви помогне да постигнете и плоския корем на мечтите си. Вземете по една гиричка в ръцете, отпуснете ръцете край тялото. При изнасянето на крака напред, събирайте ръцете на главата. Повторете с другия крак. Препоръчваме ви да извивате леко торса настрани за допълнително натоварване и ефективност на упражнението.

12 храни за стегнат корем >>>

Диета за плосък корем >>>

Упражнения за плосък корем

Упражнение за напреднали

Това упражнение, което напомня на лицеви опори, е само за напреднали. Легнете на килимче за йога. Поставете ръцете зад главата. Повдигайте горната част на тялото, като леко я извивате настрани. В същото време свивайте противоположния крак в коляното. Упражнението е много трудно за изпълнение в началото, но е сред най-ефективните за плосък корем.

Упражнения за плосък корем

19.06.2014/ Радослава Михайлова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Упражнения за плосък корем".

Още от "В зала"

Грешките, които допускат жените във фитнеса

Грешките, които допускат жените във фитнеса

След няколко месечна тренировка във фитнес зала много от жените искащи да отслабнат, разочаровано се отказват от заниманията си, виждайки в огледалото появяващите се малкопривлекателни за тях бицепси.

Акро йога за издръжливост и доверие

Акро йога за издръжливост и доверие

Акро йога е микс от йога, акробатика и лечебни изкуства. Тези 3 древни практики създават доверие, връзка и забавление между партньорите. Акро йога помага за издръжливост и доверие между партньорите.

Как да изберем фитнес клуб?

Как да изберем фитнес клуб?

Как да изберем най-добрия фитнес клуб?