5 странни, но ефикасни трика за отслабване

0 коментара0/5

Изглежда невероятно, но ето 5 странни, но ефикасни трика, които най-неочаквано могат да ви помогнат в борбата с излишните килограми!

5 странни, но ефикасни трика за отслабване
 © Сн.: iStock.com

1.Вдишвайте аромата на банан, ябълка или люта мента

Колкото и да ви се вижда глупаво, това помага. Доказват го изследванията на чикагски нутриционисти. Те установили, че хората, които вдишват аромата на тези плодове и на ментата, по-рядко огладняват. Обяснението е, че чрез обонянието мозъкът получава сигнали за засищане.

2.Поставете огледало срещу вашето място на масата

Експериментите показват, че когато човек се вижда как яде, количеството погълната храна е с една трета по-малко. Когато срещнете погледа си в огледалото, вие се сещате какви са вашите цели и „нормативи” по отношение на теглото ви.

 

Хранете се в синя атмосфера

 

3.Хранете се в синя атмосфера

Много малко ресторанти имат интериор в синьо и това не е случайно. Този цвят намалява апетита и хората поръчват по-малко ястия. Вкъщи можете да боядисате стените в синьо там, където се храните, да използвате сини чинии и покривки и дори да носите сини дрехи, докато обядвате или вечеряте. По същата логика избягвайте червеното, жълтото и оранжевото, които стимулират апетита.

ВИЖТЕ СЪЩО:

5 идеи за нискокалорични закуски >>>

5 идеи за нискокалоричен обяд >>>

8 засищащи и нискокалорични храни >>>

 

4.Фотографирайте храната си

Вместо да си записвате какво ядете, което е честа практика при диета, правете снимки на блюдата и ги съхранявайте във вашия телефон или фотоапарат. Разглеждайте ги преди хранене – това ще ви помогне да консумирате по-малко и по-диетично, защото видът на салатата, към която обилно сте добавили крутони, сос и сирене, може да ви наведе на размисъл.

5.Носете тънко коланче или лента на талията под дрехите

Тази контролна мярка, невидима за хората около вас, ще ви помогне да усетите кога трябва да спрете да се храните. Особено голяма е ползата, когато сте на ресторант.

 

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "5 странни, но ефикасни трика за отслабване".

Още от "Любопитно"

Генномодифицирани храни

Генномодифицирани храни

Генното инженерство все по-настъпателно навлиза в хранителното производство, въпреки мерките, които се предприемат срещу него. Опитвали ли сте генномодифицирани храни? Може би, без да подозирате! Няма как да усетите разликата чрез сетивата. 

Как да се храним през Великите пости?

Как да се храним през Великите пости?

Великите пости са най-дългите и най-строги псоти през годината. Те са за духовно и физическо пречистване, макар много хора да ги свързват само с лишенията от определени храни. Вижте как трябва да се храните през Великите пости.

Смущения в храненето

Смущения в храненето

Съществуват четири ясно изразени вида смущения в храненето: латентна пристрастност към слабеене; пристрастност към ядене; анорексия и булимия.