Кой е най-подходящият месец за диета?

0 коментара0/5

Най-подходящият период за борба с излишните килограми е месецът преди рождения ден. По принцип в това време чувстваме апатия, не искаме да се забавляваме, не ни се работи, не ни се яде.

Кой е най-подходящият месец за диета?
 © Сн.: iStock.com

Месецът преди  рождения ден?

Моментът е много благоприятен за отслабване, защото апетитът е намален, а изгарянето на мазнините става по-бързо. Организмът през този период е настроен за прочистване.

 

Месецът след рождения ден?

И в този период апетитът е намален, тъй като на рождения си ден сме получили нова енергия, която създава усещане за „енергийна ситост”. Това време е подходящо за реализация на личните проекти. Командвайте тялото, дайте му почивка, за да изразходва мастните запаси, насочете енергията в мускулите.

 

ВИЖТЕ СЪЩО:

Термогенните храни – тайната на отслабването >>>

 

Третият месец след рождения ден?

Третият месец след рождения ден е за най-мързеливите отслабващи. И през този месец можем лесно да свалим килограмите и да подобрим обмяната на веществата. За целта е нужно да приемате витамини и да се движите повече.

И още един факт: за обмяната на веществата и информационния обмен отговаря една и съща планета – Меркурий. Т.е. ако повече общуваме и четем, това автоматично води до подобряване обмяната на веществата, подмладяване, отслабване. Освен това Меркурий покровителства младежите. Изкарайте месеца в компанията на млади хора, особено на тийнейджъри, това също помага в отслабването.

 

Десетият месец след рождения ден?

Месецът за онези, които искат да постигнат съвършени мерки. В това време най-строгите диети, аскетичният начин на живот, тежките физически натоварвания се понасят леко и се възнаграждават с отличен резултат.

Хранене и диета според зодията

Бройте дните

  • Започнете да отслабвате според положението на Луната в зодиака.
  • Ако се подложите на диета, когато Луната се намира във водните знаци (Рак, Скорпион, Риби), ще ви е трудно да издържите докрая, защото за тези знаци е характерна емоционалност, променливост, стремеж към комфорт и капризи.
  • Ако започнете диета, когато Луната е в огнените знаци (Овен, Лъв, Стрелец), също не е много подходящ момент. Огнената стихия не търпи постоянство, а в процеса на отслабване е необходимо търпение и упоритост.
  • Подложете се на диета, когато Луната се намира в един от земните знаци – Телец, Дева или Козирог. Най-правилно избраният момент за диета е, когато Луната е в Козирог. Защото Козирогът е аскетичен знак, който няма нужда от излишество. През този период свалените килограми не се възстановяват.


кой е най-подходящият месец за отслабване?

 

 

  • Подходящо време за диета също е, когато Луната се намира във въздушните знаци – Близнаци, Везни, Водолей. Най-благоприятен е моментът, когато Луната се намира във Везни. Въздушните знаци създават леко настроение, позволяват да се преодолеят трудностите, ускоряват обменните процеси. Везните са знакът на хармонията, управляван от Венера и Сатурн. Двете планети могат да помогнат да изградите хармонична фигура.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Кой е най-подходящият месец за диета?".

Още от "Любопитно"

За кълновете

За кълновете

Зимата бавно, но сигурно ви изсмуква енергията и вие се чувствате все по-отпаднали. За да възстановите силите си, включете във всекидневното си меню свежи кълнове от соя, грах, леща, слънчоглед и други зърнени култури.

Немската кухня

Немската кухня

Немската кухня е всичко друго, но не и диетична. Висококалорична и разнообразна, немската кухня е способна да изкуши и най-строгите хранителни въздържатели. Немската кухня не е само свинско, картофи и бира, в нея има от всичко по много.

Дебелея от нерви

Дебелея от нерви

Подобно твърдение много често предизвиква спонтанен смях. Но в него има много истина. Психотравмите са една от сериозните причини за затлъстяването.