Митове, свързани с отслабването

0 коментара0/5

Дали всичко, което чувате за диетите, фитнеса и режимите за сваляне на килограми е настина вярно? Вижте 8 от най-популярните митове, свързани с отслабването.

Митове, свързани с отслабването
 © istockphotos

Мит 1 - Щом отслабваш, значи топиш мазнини

Ако още през първите дни на вашия нов хранителен режим забележите, че стрелката на кантара отива надолу, не бързайте да се радвате, защото по-късно може да се разочаровате. В началото е много по-вероятно да сваляте вода, особено ако организмът ми ви е склонен да задържа такава.

Вижте също: Съвети за отслабване за заети хора

Мит 2 - Отслабвай със сокове

Отслабването със сокове напоследък стана популярна тенденция, но по-добре не се подлъгвайте по нея. Режимът със сокове е подходящ за детокс на тялото, но не и за трайно сваляне на килограмите. Причините са две. Първата - вероятността апетитът ви да се повиши е много голяма, защото в соковете няма достатъчно вещества, които да ви заситят. Втората - много от плодовете са сладки и чрез тях има шанс да повишите нивата на кръвната захар, което също пречи на свалянето на килограмите.

Добави описание

Мит 3 - И сауната топи килограми

Сауната може да е идеална спа процедура за отпускане и релакс, но за сваляне на килограми не помага, нищо че се потите. Освен това е важно след сауна да приемате повече вода, за да компенсирате загубите.

Добави описание

Мит 4 - Когато си на режим и искаш да отслабнеш, се фокусирай върху една зона от тялото

Хубаво е, че имате цели и искате да се лишите от малкото коремче или пък да оформите бедрата, но няма как да знаете как ще реагира организма ви. Сигурно е единствено, че с правилния хранителен режим в комбинация с подходящи упражнения може да стегнете цялото тяло и да оформите мускулите.

Вижте също: 5 странни, но ефикасни трика за отслабване

Мит 5 - Ако искаш да отслабнеш, не яж жълтък

Много хора смятат, че белтъкът е по-беден на калории, затова хапват само него. Истината е, че в жълтъка се съдържа холин (витамин В4), който помага за работата на мускулите и се бори с мазнините, затова е абсолютно позволено да изяждате по 1 жълтък на всеки 2 или 3 яйца.

Добави описание

Мит 6 - Не яж храни с висок процент мазнини

Много е важно да се уточни за какъв тип мазнини става въпрос и за какъв продукт, защото има такива, които всъщност са полезни за вашето тяло. Авокадото, сьомгата, орехите, семената обикновено са с висок процент полезни мазнини, които задържат организма сит по-дълго време и го снабдяват с енергия.

Добави описание

Мит 7 - Почивките по време на диета са позволени

Така нареченият Cheat Day често излиза извън контрол и накрая заради него губите напредъка, който сте постигнали последните дни или седмици. Хубаво е от време на време да се възнаграждавате за старанието и усилията, но не трябва да злоупотребявате. По-добре съобразете "наградите" спрямо режима, който сте избрали.

Добави описание

Мит 8 - Ще си възвърнеш килограмите

Ако започвате програмата си за отслабване с идеята, че няма смисъл и след нея има голяма вероятност да се върнете в изходно положение, каузата е обречена. Позитивното мислене и вярвата в личните ви възможности са първите стъпки към победата, а именно - няколко килограма по-малко!

14.06.2018/ Христина Спасова

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Митове, свързани с отслабването".

Още от "Любопитно"

Колко вода трябва да пиете, за да отслабнете?

Колко вода трябва да пиете, за да отслабнете?

Водата е необходима на всеки от нас и то всеки ден. Особено в случаите, когато искате да свалите килограми. Колко вода обаче трябва да пиете, ако искате да отслабнете?

5 признака, че имате бавен метаболизъм

5 признака, че имате бавен метаболизъм

Спазвате диети, но имат нетраен ефект. Спортувате, но всяка калория ви се лепи по тялото. Може би причината е, че организмът ви храносмила по-бавно приетите продукти. Вижте 5 признака, че имате бавен метаболизъм.

Енергийни напитки – дали, кога и колко да пием?

Енергийни напитки – дали, кога и колко да пием?

Консумацията на енергийни напитки рязко расте през последните няколко години. Всички се нуждаем от бърз прилив на енергия, а енергийната напитка е най-лесният начин да го получим. Но знаем ли дали, кога и колко енергийни напитки да пием?