Деми Ловато: Вече не се срамувам от тялото си

0 коментара0/5

Певицата Деми Ловато овладя булимията – поредният от демоните, с които й се налагаше да се бори през последните 7 години

Деми Ловато: Вече не се срамувам от тялото си
 © Guliver / Getty

Само на 25 г. Деми Ловато вече е преживяла достатъчно, за да може да се нарече мъдра. Певицата, която стана популярна и като актриса с ролята си в тийн сериала Camp Rock, наскоро публикува снимка по бански в социалните мрежи и даде да се разбере, че вече не се притеснява от тялото си.

„Все още не съм сигурна дали бедрата ми изглеждат добре на тази снимка, но я публикувам. Тази година реших, че се отказвам от моя перфекционизъм и прегръщам свободата на самокритиката. Да преодолея хранителното си разстройство е трудно пътуване, но работя всеки ден за пълното си възстановяване, дори и понякога все още да забърквам по някоя каша. Днес се чувствам силна. Вие също можете да го направите. Благодаря на Бога за тази нова глава в моя живот!“, написа Деми под снимката.

Още през 2012-а тийн любимката проговори за булимията си в документалния филм на MTV Stay Strong и в поредица интервюта. Тогава бе едва 19-годишна, но разбираше, че когато една звезда споделя проблемите си, тя може да помогне на други хора в нейното положение. Все пак, само в Instagram, Деми е следвана от близо 41 милиона фенове.

Деми Ловато

Искам момичетата да знаят, че е ОК, когато пораснат, да имат пищни извивки. Не всяка жена може да бъде клечка. Трябва да са наясно, че някои неща, които биха могли да сторят, за да отслабнат, могат да бъдат опасни за живота им. Казвам го от опит“ – заяви тя.

Деми споделя, че още като малка се е сблъскала с хранителното разстройство, защото майка й страдала от булимия. Явно вманиачена на тема външен вид, тя постоянно записвала дъщеря си в детски конкурси за красота и това допринесло Деми също да започне да обръща прекомерно внимание на фигурата си, което впоследствие й изиграло лоша шега.

„Израснах с толкова проблеми и притеснения, свързани с тялото ми. Днес съм фокусирана върху това да се чувствам добре в кожата си“ – казва звездата.

Когато е само на годинка и половина, родителите й се разделят и тя израства в обстановка на отчуждение. В училище е обект на тормоз от страна на връстниците си и затова се налага да мине на домашно обучение.

Булимията, която развива, не е най-страшното, което й се случва. Изпада в депресии, развива биполярно разстройство и склонност към самонаряняване, започва да пие и посяга към наркотиците. За задълбочаване на кризите й допълнително допринася и раздялата й през 2010 г. с Джо Джонас от популярната бой банда Jonas Brothers.

Джо Джонас и Деми Ловато

Джо Джонас и Деми Ловато

„Бях на 17 години, когато работех за Disney Channel. Двама приятели ме „посветиха“ в това ужасно нещо – наркотиците. Бях уплашена, защото майка ми винаги казваше, че сърцето ми ще спре да бие, ако се осмеля да взимам кокаин. Въпреки това аз се пристрастих към него – разказва тя във втория документален филм за живота си Demi Lovato: Simply Complicated, който излезе в края на 2017 г. – Чувствах се ужасно самотна, гладът към кокаина стигаше чак до сърцето ми... Това е нещо, към което винаги ще се връщам, за да си давам сметка колко безумни и непростими неща съм правела, само и само да си набавя нужната доза – дори съм пренасяла тайно дрога през летища и самолети. Бях тотално полудяла, ужасна и непоносима в онзи период. Това, което вършех, беше ненормално. Слава Богу, подложих се на лечение и се спасих. Радвам се, че взех решение да потърся специализирана лекарска помощ, тъй като, ако не бях го направила навреме, сега едва ли щях да съм тук сред вас, вероятно нямаше да съм жива.“

Освен че през 2010 г. Ловато влиза в клиника за зависимости, казва, че най-силната мотивация да се пребори й дали родителите й. Те й забранили да вижда по-малката си сестричка докато не спре да пие и да се друса, а това й дало много повече хъс да се промени, отколкото професионалната терапия.

Деми Ловато

Работата й се превърнала за нея във форма на медитация, защото музикалните й ангажименти я откъсват от всякакви други мисли и изпълват сърцето и съзнанието й с творческа енергия.

През 2011-а тя се завърна на сцената и обяви, че слага край на актьорската си кариера, за да се фокусира изцяло върху музиката.

 

ВИЖТЕ СЪЩО Деми Ловато - скромност и очарование>>>

Деми Ловато - скромност и очарование

Автор: Лидия Спириев

Материалът е любезно предоставен от сп.Story

сп.Story

Още от "Диети на звездите"

Антидиетата на Сиена Милър

Антидиетата на Сиена Милър

Сиена Милър не понася диетите и не отрича, че има целулит. Не го очаквахте от крехко и елегантно създание като Сиена Милър, нали? Диетата й всъщност е антидиета и върви с посланието ”Не правете като нея!”.

Диета и фитнес съвети от Рийз Уидърспуун

Диета и фитнес съвети от Рийз Уидърспуун

Какви са тайните за стегната фигура на актрисата Рийз Уидърспуун. Вижте как поддържа форма Рийз Уидърспуун и споделете дали ви допадат нейните виждани за диетите и физическата активност. Диета и фитнес съвети от Рийз Уидърспуун

Анджелина Джоли

Анджелина Джоли мина на зърнена диета

Анджелина Джоли е започнала да се храни като птиците, минала е на диета с древни зърнени култури в стремеж да опази здравето си.