Ходенето – перфектният фитнес

0 коментара0/5

Един от най-лесните, достъпни и същевременно ефективни начини за сваляне на килограми и поддържането на идеална форма е ходенето.

 © Сн.: iStock.com

Следващият път, в който се двоумите дали да ползвате градския транспорт за две спирки, или да тръгнете пеш, имайте предвид следните факти:

 

Здраво сърце

Ходенето намалява нивата на холестерола във вашето тяло. Това означава, че ви предпазва от сърдечно-съдови проблеми, които биха ви застрашавали, ако водите заседнал начин на живот. Подобно равномерно натоварване тренира сърцето и то изпомпва кръвта из тялото по-интензивно.

Нормално кръвно

Високото кръвно налягане е тясно свързано с индекса на телесната маса (ИТМ). Ако вървите всеки ден поне по 20 минути със средно темпо, ще подобрите своя ИТМ. Същевременно ходенето кара различни групи от мускули да „работят“, което пък намалява нивата на кръвното налягане. Така организмът ви ще бъде предпазен от много проблеми, като например сърдечен удар или дисфункция на бъбреците.

Оръжие срещу рака

Ходенето е ефективен начин да контролирате риска от активиране на канцерогенни вещества във вашия организъм. Ако пък се лекувате чрез химиотерапия, активното ходене ще ви помогне да намалите страничните ефекти.

Вълнуващи сексуални преживявания

Редовното и бързо ходене може да ви помогне да се справяте по-добре в леглото. Сексът ще бъде много по-вълнуващ, ако сте в добра физическа форма и за вас, и за вашия партньор. Изминаването на 2-3 км дневно пеш, подобрява кръвообращението ви. По този начин ще бъдете по-малко застрашени от импотентност.

Здрав дух в здраво тяло

Ненапразно са го казали хората! Ходенето е своеобразно оставане насаме със себе си. Подредете своите мисли и се отървете от натрупания стрес. Активното движение ще ви пази далеч от депресивни състояния и ще ви кара да се чувствате щастливи и заредени с енергия през целия ден.

ВИЖТЕ СЪЩО:

5 причини да ходите пеша/ с колело на работа

Влезте във форма с ходене

Ходенето – перфектният фитнес

Желаното тегло

Искате да изгорите някоя и друга калория? Започнете да ходите пеш! Тънката талия е на няколко крачки разстояние, които обаче трябва да изминавате ежедневно. Скоростта в случая отново е важна, затова обуйте бързоходките и дим да ви няма!

Бистър ум

Ходенето подобрява кръвоснабдяването на вашия мозък, което пък влияе пряко на начина, по който функционира. Може дори да подобрите паметта си, ако редовно правите това лесно физическо упражнение. Активното движение се препоръчва на пациенти с деменция, именно защото състоянието им може да се подобри по този неочакван начин.

Дълъг живот

Различни проучвания сочат, че 30-минутно ежедневно натоварване увеличава живота на човек с 1,3 години. Още повече, чрез ходенето всеки ден ще се предпазите от проблеми, които идват с напредването на възрастта, като артрита.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Ходенето – перфектният фитнес".

Още от "Полезно"

Отслабване с йога – възможно ли е?

Отслабване с йога – възможно ли е?

Ако се стремите да отслабнете, но не сте фенове на кардиото или пък силовите тренировки, може би йога ще ви допадне повече. Възможно ли е обаче наистина отслабването с йога?

Слаба не означава стегната

Слаба не означава стегната

Слаба не означава стегната, нито в добра форма, нито здрава. Какво е NWO (Затлъстяване при нормално тегло) и защо е важно да следим процента на подкожните мазнини?

В една чаша кафе се съдържат между 40 и 85 мг кофеин.

Не пийте кафе преди спорт!

Кафето - любимата черна напитка е известна със способността си да стимулира мозъчната дейност. Може би по аналогия се смята, че подобрява и физическите способности, но това всъщност е невярно.