Кога е време да смените спортния екип?

0 коментара0/5

Спортният екип е нещо, без което не можете, ако сте от редовните трениращи. Подходящите и специализирани спортни стоки са задължителни, но и техният живот не е вечен. Научете кога е време да смените спортния си екип.

Кога е време да смените спортния екип?

Ако тренирате редовно, вероятно вече сте инвестирали в подходящи спортни дрехи и маратонки. В зависимост от вида тренировка, на вас са ви необходими различни неща. Най-общо казано обаче, за да тренира на една жена ѝ трябват: удобни спортни обувки, клин, тениска/потник и спортен сутиен.

Инвестицията в качествени спортни стоки със сигурност си струва, тъй като по този начин тренировките ви ще бъдат много по-приятни и най-важното – комфортни.

И все пак не очаквайте, че професионалният чифт маратонки ще бъде вечен. Като всички други дрехи или обувки, спортният ви екип има нужда от подновяване. На колко време трябва да се случва това зависи най-вече от честотата на вашите тренировки.

Въпреки известното отклонение заради индивидуалните нужди на всеки трениращ, има някои общи правила:

 

Кога е време да смените различните части от спортния екип?

 

Маратонки

Добре е маратонките да сме сменяват на всеки 500-800 километра. Ако сте редовни в тичането, това означава, че трябва да си купувате нови маратонки на всеки шест месеца.

Добави описание

 

Спортен сутиен

Спортният сутиен трябва да смените тогава, когато усетите, че се разхлабва. Например – вдигате ръце и сутиенът се размества. Обикновено подмяната на спортния сутиен трябва да бъде на около една година, особено ако тренирате по-често.

 

Спортен клин

Що се отнася до спортния клин, отново няма конкретен срок за смяна, който да важи за всички хора. Освен това като при другите части от спортния екип - много от зависи качеството на стоката. До голяма степен продължителността на „живота” на спортния клин се определя от това до колко качествен е той. Със сигурност трябва да го смените, ако материята се захабява, излизат влакна от плата и.или клинът се е разтегнал. Най-общо казано подмяната на спортния клин трябва да се случва между всеки шест месеца и година.

 

Спортен топ

Отново – в зависимост от вида и качеството на топа (тениска, потник) може да го носите от шест месеца до пет години.

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "Кога е време да смените спортния екип?".

Още от "Полезно"

Спа релакс – сауна, парна баня и джакузи

Спа релакс – сауна, парна баня и джакузи

Сауна, парна баня и джакузи – триото, което може да разтопи всеки. Най-добрият фитнес по празниците е блаженият мързел. Отдайте му се на топло и релаксиращо място – сауна, парна баня или джакузи.

Фитнес анатомия

Фитнес анатомия

Фитнес успехите са непостижими без познаване на мускулната анатомия. Несериозно е да се впуснете в усилени тренировки, ако не сте запознати с мускулите на тялото си. Фитнес грешките най-често са резултат именно от това.

Фитнес центрове в София

Фитнес центрове в София

Списък от фитнес центрове, клубове и зали за аеробика в София.