«123456789»

87 коментарaДобави коментар »

Първите коментари отгоре

Molin

Molin00.00.0000, 00:00:00 ч.

Браво Мони! Точно вчера пишеше във вестника че са заклали 1 000 000 пилета и патици в Южна Корея поради зараза, ами да не говорим за лудите крави и т.н... Но въпреки че такива цифри те карат да настръхнеш, не мисля че е нужно да се стига до война между месарниците (производители на кожи) и вегетарианците (веганите). Хората не се променят от днес за утре. Ще трябва да минат поколения за премахване на един навик. Аз започнах да ставам вегетарианка, хе, хе :) преди няколко години и това е наистина трудно! Хора те канят на обяд и ти сервират месо, храниш се на стол или в ресторант и ако кажеш че не ядеш месо това се равнява с обида на готвача и всеки втори те пита ти пак коя си че правиш фасони. Преди 2 години отказах цигарите хе, хе:) , но това не значи че в дискотеките пушачите не ме тровят с техния дим! То е същото.

Отговори на Molin

Ivona

Ivona00.00.0000, 00:00:00 ч.

Moni,както се казва: Взе ми думите от устата.От известно време се каня да споделя абсолютно същата философия и аргументи,които си изразила и ти.

От 8 год. съм вегетарианка.И с всяка следваща година се чувствувам все по-добре във всяко отношение. Много се радвам,че съм вегетарианка,защото ВЕЧЕ знам каква БЛАГОДАТ е това !

Познавам хора,които са родени вегетарианци (във вегетарианско семейство) и до днес макар и над 70 год. имат такова здраве и Дух,каквито малцина познават.

Присъединявам се към призива на Мони !

Отговори на Ivona

Moni

Moni00.00.0000, 00:00:00 ч.

По повод статията за вредата от вегетариантството и засиленото безпокойство от страна на "здравните" органи от неговото разпространяване не можах да се стърпя и реших и аз да изкажа позиция.

Безпокойството не е от страна на представяните ни за здравни общности, а от производителите на месо! Просто се дразнят, че техните клиенти се топят! И това ще продължава и затова те се кооперират с псевдо медицински среди. Ако вегетарианството е вредно как ще си обясним фактът, че дори пълни вегетарианци (на англ. vegan) се радват на добро здраве? Всеки знае, че когато фактите говорят и боговете мълчат. Чувал съм, че има хора, които в такъв случай казват: "Ами толкова по-зле за фактите". Тези видове се наричат "врътнали", а не тези, които не ядат мърша!

Въпреки, че звучи банално човек е това, което яде. Ако се храниш с месо, т.е. разлагаща се плът ти ставаш жертва на болести на храносмилателната система-запек, гниене в червата, интоксикация и т.н. Ако ядеш жива храна (плодове, ядки, зеленчуци и пр.), то ще се радваш на чисто тяло и ум. Това е закона на причинно-следствеността. Телата ни стават това, което ядем. Който обича свинското става дебел като прасе. Затова следва да се замислим за следното:

1) Не погубваме ли собственото си тяло като се храним с месо, ставайки по-грозни и духовно закърнели. Защо продължаваме доброволно да се самоунищожаваме?!

2) Не потъпкваме ли човешките норми като състрадателност и любов като подлагаме на целенасочено унищожение милиони животни, завършващи в кланиците.

3) Не нарушаваме ли Божията заповед "Не убивай"? На някои им се иска да бе "Не убивай хора", но заповедта осъжда убийството във всичките му форми!

4) От един декар площ могат да се изхранят 8 пъти повече хора, ако земята бъде засадена с овес, който директно отиде за изхранване на хората, отколкото като премине през фураж и месо и чак тогава се консумира. Не подпомагаме ли това разточителство, ако ядем месо? Замислете се следващия път, когато посягате към колбаса в хладилника. Загрижеността към бедните не се изразява в даряването на левчета покрай празниците, а в дълбоко познаване на проблемите на света за бедността и глада.

Ще призная, че с последния четвърти аргумент всички са се съгласявали. Дори, когато бях в САЩ през лятото на 2003 американците, с които говорих казаха: “Да, но става въпрос за един голям бизнес” Компаниите, свързани с месо-производство са заинтересовани от поддържането на статуквото и така обричат хиляди хора на глад в Африка и в развиващия се свят, докато една трета или около 100 милиона от американците страдат от затлъстяване. Но няма лошо- така се дава шанс на фармакологията да прави пари от хапчета за отслабване!

Усещате ли, че така сме ограбени 3 пъти? Първо, защото сме заболели като сме с наднормено тегло или страдаме от някоя друга съпътстваща консумацията на месо болест; второ, защото трябва да плащаме за лекарства, с които да възстановим здравето си и трето- голяма част от данъците, които плаща всеки от нас се изразходват за превенции и лечения на същите болести, които не биха възникнали ако хората не ядяха месо!

Позволявам си дългата публикация, за да предизвикам размисъл у читателя. Подробно описание на същността и философията на вегетарианството могат да се намерят в литературата. По-важното е да се събудим и анализираме собствените си граждански позиции. Аз вярвам, че света ще стане по-добро място за живеене с възприемането на вегетарианския модел в храненето. С по-стройни, красиви и здрави хора, състрадателни към бедните и нуждаещите се.

Изборът е Ваш.

Отговори на Moni

B.

B.00.00.0000, 00:00:00 ч.

Sorry,Molin:))

Просто много ме подразни реакцията на Ани защото тя явно има нещо лично против вегетарианците,беше написала доста остър и коментар пълен с цинизъм,добре че от Розали са го изтрили,трябва да уважава избора на хората които не ядат месо,също както ние уважаваме вашия избор да го правите...

Отговори на B.

Molin

Molin00.00.0000, 00:00:00 ч.

Всеки има правото да живее както си иска. Всички хора сме различни един от друг. На някои вегетарианството се отразява добре на тялото им на други яденето на месо.

В. ,аз съм жена :)

Отговори на Molin

B.

B.00.00.0000, 00:00:00 ч.

Molin,браво,абсолютно си прав ,но как да им го налееш в главата на такива като тая Ани???????????

Отговори на B.

Molin

Molin00.00.0000, 00:00:00 ч.

Познавам много вегетарианци които тренират бойни изкуства и мога да ви кажа че по-здрави, бодри, пълни с енергия и весели хора от тях не съм виждала! Тази статия е написана от хора които не са наясно с логиката в човешката природа.

Замислете се месото как действа на организма. Едно парче свинско или телешко минава през тялото на човека в продължение на 72 часа. При средна температура 37 градуса С месото изгнива още след половината от това време!

Месото се нуждае от много повече време за смилане, а когато корема работи другите части на тялото трудно работят. Защо ви се доспива след ядене? Защо хищните животни спят повече от нас останалите? Сигурно за да смелят изяденото месо.

Отговори на Molin

Molin

Molin00.00.0000, 00:00:00 ч.

Представете си че сте в гората и сте много гладни. Изведнъж стигате до едно ябълково дърво с няколко зрели ябълки и в същия момент виждате един кълвач кацнал на дървото.

Вие си мислите:

Мммм.... ябълки....

Мммм.... кълвач....

Отговори на Molin

Luba

Luba00.00.0000, 00:00:00 ч.

Абе стига моля ви се, това че всички вегетарианци били изперкали е просто глупаво. Много хора не ядат месо, както вече А. каза, по различни причини, и много от тях се чувстват чудесно.

А и ако не си спомняте от Биологията в училище, нека ви припомня - всичко което се намира в месото, може да се намери и в други хранителни продукти.

В крайна сметка, всеки яде каквото си иска, така че не виждам защо се карате.....

Отговори на Luba

Fenka_na_RoZaLi

Fenka_na_RoZaLi00.00.0000, 00:00:00 ч.

браво Ани!С теб съм:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))а на тая А.колкото и да и казваш,тя си знае нейната.като не иска да яде месо-ако ще.

Отговори на Fenka_na_RoZaLi

Добави коментар »

«123456789»

Коментари за "Вегетарианството носи рискове"
Страница 7 от 9 • Коментари 87

Добави коментар

Внимание: За да коментираш, моля влез в профила си или се регистрирай.