7 съвета, когато сте на нисковъглехидратна диета

0 коментара0/5

Нисковъглехидратните диети все още са сред най-предпочитаните за отслабване, но и най-трудни за спазване. Ето нашите 7 съвета, които да ви помогнат да свикнете с нисковъглехидратната диета.

7 съвета, когато сте на нисковъглехидратна диета
 © istockphotos.com

Закуската е важна

Независимо на каква диета сте, закуската винаги си остава най-важното хранене за деня. Когато хранителният ви режим цели да ограничи максимално въглехидратите, най-подходящият избор са яйцата. Бъркани, варени, на очи или пък с бекон, те са вашият заместител на зърнената закуска, овесената каша и препечените филийки.

Забравете за пастата

Може да сте запалени почитатели на италианската кухня, но докато сте на нисковъглехидратна диета, пастата е абсолютно забранена. Може да я заместите със зеленчукови спагети от тиквички или със спаначени талиатели.

Вижте също: НВД - нисковъглехидратна диета

Заменете брашното

След като сте решили да елиминирате въглехидратите от менюто, тогава се налага да намерите заместител на брашното. Най-подходящият избор са бадемовото или кокосовото брашно, като и за двете вече има множество здравословни рецепти, които да опитате, включително за сладкиши.

Добави описание

Обяд от вкъщи

Не само, че по този начин няма опасност да застрашите хранителния си режим с изкушения от близките закусвални, но и ще спестите пари. Подгответе си подходящ обяд от вкъщи, който да е богат на белтъчини и протеини. Заредете се и със зеленчуци, които може да хапвате между храненията.

Вижте също: Топ 5 на най-ефективните диети за отслабване

Интермитентно хранене

Интерминентното хранене е сред най-препоръчваните стратегии, когато сте на нисковъглехидратен хранителен режим. То включва два времеви прозореца. Един, в който може да консумирате подходящите за вашата диета продукти, и втори - когато са позволени само течности. Кога и как ще разпределите прозорците зависи от вас самите. Обикновено най-честият избор е 16-часов покой и 8-часов хранителен прозорец.

Добави описание

Хидратация

Когато сте на нисковъглехидратна диета е от особена важност да поддържате организма добре хидратиран. Освен това, приемът на повече вода ще притъпи чувството за глад. Започнете с 1 литър вода, който трябва да изпиете в рамките на час след събуждане, а до края на деня е хубаво да прибавите още 3 литра. В началото сигурно ще ви е трудно да свикнете, затова ако се налага, използвайте мобилно приложение, което да ви напомня, че трябва да пиете вода. Веднъж след като свикнете,С времето сами ще започнете да изпитвате тази необходимост.

Тренировки

Комбинирайте нисковъглехидратната диета с движение и спорт, за да стимулирате кръвообращението, така че кръвната захар да стигне до клетките и да ги зареди с енергия. Не е задължително да прекарвате часове във фитнеса - достатъчни са 30-минутни тренировки всеки ден -по йога, пилатес или дори спортно ходене.

22.02.2018/ Христина Спасова

Още от "Популярни диети"

Цитрусова диета

Цитрусова диета

Цитрусовите плодове са известни с това, че топят мазнините и зареждат организма с жизнено необходимия витамин С. Диетата, базирана на тях, обещава смъкване на около 3 кг за 5 дни.

Диета с кашкавал

Диета с кашкавал

Сестрите от Холандия Лесли и Деби Еш са любителки на здравословното хранене. Те имат специална диета, в която всеки ден присъства кашкавал. Описаната диета е помогнала на Лсели да възстанови формата си след раждането на сина и.

Диета с риба и зеле

Диета с риба и зеле

Диетата с риба и зеле ограничава консумацията на въглехидрати, особено на захар, тъй като в организма излишните количества бързо се превръщат в тлъстини. Диетата трябва да се спазва поне един месец.