Сподели и спечели: Ядете ли нощем? - ПРИКЛЮЧИ

80 коментара0/5

Апетитът се събужда в странни часове, а кой може да спи гладен. Случва ли ви се да се събуди посред нощ и докато не си хапнете нещо, сън не ви хваща?

Сподели и спечели: Ядете ли нощем? - ПРИКЛЮЧИ

 

ПОБЕДИТЕЛ: stela_pavlova

 

Ако  яденето нощем за вас е безобиден вреден навик, който контролирате безпроблемно, просто трябва да нанесете някои корекции в хранителния си режим. Но ако нощното хранене при вас зачестява и излиза извън контрол, вземете мерки.

Защо да се откажете от нощното хранене?

  • Нощта е време за пълноценен сън, не за ядене.  Не е здравословно да си лягате с пълен стомах.
  • По време на сън храносмилането спира и е по-добре да прекарате бързо храната през храносмилателния си тракт, за да имате колкото се може по-малък контакт с остатъците.
  • Когато се храните по-рано през деня (особено, когато консумирате добре балансирани и здравословни храни), се зареждате с енергия за физическа активност през целия ден. Вкарвате повече движение в ежедневните си дейности, спортувате или ходите на фитнес. Но окгато се храните вечер, непосредствено преди лягане, организмът ви се отпуска и се подготвя за сън. В покой тялото не се нуждае от много гориво. Приетата енергия не влиза в употреба и се складира под формата на мазнини.

ВИЖЕТЕ  7 храни, които да избягвате късно вечер>>>

7 храни, които да избягваме късно вечер

 

Как да откажете среднощното ядене?

  • Спрете консумацията на храна поне 2 часа преди лягане. Така ще преместите приема на калории към по-ранната част на деня. Повишаването на енергията след хранене ще ви подтикне да сте по-активни през следващите часове. Вечерта организмът се подготвя за сън, затова няма да имате полза от метаболитния тласък или от повишената енергия при късното вечерно хранене.
  • Ако чувствате лек глад преди да си легнете, значи сте оставили достатъчно време за обработка на храната след последното си хранене. Затова си лягайте с леко празен стомах. Ще се събудите гладни и ще искате закуска, която е най-важното хранене за деня.
  • Не вечеряйте пикантни и прекалено вкусни храни, защото увеличават апетита и затрудняват контрола на глада.
  • Пийте повече течности вечер, за да запълните стомаха и да намалите апетита си.
  • Мийте си зъбите непосредствено след вечеря, а не преди лягане. Така ще си създадете  психологическата нагласа, че сте приключили с храненето за деня.

Тази седмица ви питаме: Ядете ли нощем?

 

УСЛОВИЯ НА ИГРАТА:

Участници: В играта могат да участват всички регистрирани потребители в Rozali.com.

'Тайният живот на дърветата' от Петер Волебен, Издателство: ЕРАПериод: 00:00 часа на 17.01.2018 г. до 23:59 часа на 23.01.2018 г.

В играта участват само отговорите оставени в коментар под играта.

На 24.01.2018 г. на същата страница ще бъде публикувано името на победителя, който ще бъдат избрани на случаен принцип сред всички участници в играта.

Печелившите ще бъдат уведомени с лично съобщение за начина на получаване на наградите.

Rozali.com си запазва правото при непотърсена награда в рамките на 7 работни дни да изтегли нов участник.

Победителят ще спечели книгата  "Тайният живот на дърветата" от Петер Волебен, Издателство: ЕРА

 

Още от "Сподели и спечели"

Сподели и спечели: Тиквени или слънчогледови семки

Сподели и спечели: Тиквени или слънчогледови семки

И тиквените, и слънчогледовите семки са полезни за здравето на човек. Кой от двата вида обаче е вашият фаворит? Отговорете и може да спечелите награда – книгите „Неподходящият заложник“ и „Горещи тайни“.

Сподели и спечели: Любима разхлаждаща напитка

Сподели и спечели: Любима разхлаждаща напитка

През лятото трябва да пием много течности. Те освен да утоляващ жаждата, трябва и да ни действат разхлаждащо в жегите. Оставете в коментар под статията коя е любимата ви разхлаждаща напитка и може да спечелите книга.

Сподели и спечели: Приготвяте ли ошав за Бъдни вечер? - ПРИКЛЮЧИ

Сподели и спечели: Приготвяте ли ошав за Бъдни вечер? - ПРИКЛЮЧИ

Ошавът е компот от сушени плодове, който традиционно се поднася на празничната трапеза на Бъдни вечер. Тази седмица ви питаме: Приготвяте ли ошав за Бъдни вечер?