Сподели и спечели: Имате ли любим чай? - ПРИКЛЮЧИ

95 коментара0/5

Особено в студените дни чаят има безброй любители по целия свят. Но освен приятeн на вкус, той носи изключителна полза за доброто състояние на организма. Зелен чай, черен, билков, плодов...кой е любимият ви чай...

Сподели и спечели: Имате ли любим чай? - ПРИКЛЮЧИ

 

ПОБЕДИТЕЛ: kalimena

 

Има изследвания, според които антиоксидантите в чая може да спомогнат в превенцията срещу редица видове ракови заболявания, включително засягащите млечните жлези, тънкото черво, панкреаса, черния дроб, яйчниците, простатата, дебелото черво, кожата, белите дробове, хранопровода, стомаха и устната кухина.

Немалко проучвания навеждат на мисълта, че тази топла напитка може да помогне не само в профилактиката, но и влечението на вече възникнали онкологични заболявания. Чаят е с много висока способност за унищожаване на свободните радикали в кислорода. (т. нар. O.R.A.C. – Oxygen radical absorbance capacity). Това на практика означава, че той помага на организма ни да унищожи свободните радикали, които могат да увредят ДНК-то ни и които са фактор за появата на онкологични заболявания, сърдечносъдови заболявания и невродегенеративни проблеми. Смята се, че това може би е причината, поради която любителите на билковата напитка са с по-нисък риск от инфаркт и дегенеративни проблеми.

ВИЖТЕ СЪЩО: Как да пиете чай като кралска особа>>>

  • Има и научни данни, които свързват пиенето на чай с намален риск от развитие на паркинсон – и при мъжете, и при жените.
  • Друга добра новина е, че билковата напитка може да ни помогне да запазим тънка талията си.Според научно изследване: хората, които редовно консумират чай, имат по-тънка обиколка на кръста и по-нисък индекс на телесната маса, сравнено с мерките на хора, които не обичат чай.
  • Има изследователи, които смятат, че редовната консумация на чай снижава опасността от развитието на метаболитен синдром (той се свързва с появата на диабет, артериални проблеми и инфаркт).
  • Някои учени са на мнение, че чаят може да повиши физическата ни издръжливост.
  • Съдържащите се в зеления чай антиоксиданти – катехини – пък увеличават способността на организма да изгаря мазнини, използвайки ги за гориво.

 

Топ 6 на чайовете:

РойбосМентаХибискус
6.Ройбос5. Мента4. Хибискус
Бял чайЧерен чайЗелен чай
3. Бял чай2. Черен чай1. Зелен чай

 

 

 Тази седмица ви питаме: Имате ли любим чай?

 

УСЛОВИЯ НА ИГРАТА:

Участници: В играта могат да участват всички регистрирани потребители в Rozali.com.

Убийството на ЛиндаПериод: 00:00 часа на 10.01.2018 г. до 23:59 часа на 16.01.2018 г.

В играта участват само отговорите оставени в коментар под играта.

На 17.01.2018 г. на същата страница ще бъде публикувано името на победителя, който ще бъдат избрани на случаен принцип сред всички участници в играта.

Печелившите ще бъдат уведомени с лично съобщение за начина на получаване на наградите.

Rozali.com си запазва правото при непотърсена награда в рамките на 7 работни дни да изтегли нов участник.

Победителят ще спечели книгата  Убийството на Линда от Г. В. Першон, Издателство: Колибри

 

95 коментарaДобави коментар »

Dennitza

От Dennitza16.01.2018, 15:49 ч.

В тези зимни дни чаят стопля ни, нали ? Хибискусните цветове изкушение са мое под това небе чай хибискус с цвят на вино си отпивам глътка всяка сутрин най ми е любимо цветовете са красиви рози дъхави, щастливи. те...

Виж всички коментари за "Сподели и спечели: Имате ли любим чай? - ПРИКЛЮЧИ".

Още от "Сподели и спечели"

Сподели и спечели: Любим фреш

Сподели и спечели: Любим фреш

Фрешовете са една от задължителните съставки на здравословното хранене. Това, разбира се, никак не е случайно. Изстисканите пресни сокове са пълни с полезни вещества, зареждащи с енергия и разбира се – освежаващи.

Сподели и спечели: Бихте ли практикували екстремен спорт

Сподели и спечели: Бихте ли практикували екстремен спорт

Екстремният спорт не е за всеки. Той е преживяване, което предизвиква духа и физиката на човек. А вие бихте ли практикували екстремен спорт? Споделете и може да спечелите подарък книга.

Сподели и спечели: Спазвате ли Коледните пости?

Сподели и спечели: Спазвате ли Коледните пости?

Спазвате ли Коледните пости? Оставете коментар под статията в сайта и можете да спечелите комплект книги на Агата Кристи.