Споделете и спечелете: Можете ли без сладко? - ПРИКЛЮЧИ

90 коментара0/5

Влечението към сладкото е присъщо на човешката природа, затова и импулсивното посягане към сладки храни е по-често отколкото към солени. Захарта предизвиква производството на серотонин, който ни кара да се чувстваме добре.

Споделете и спечелете: Можете ли без сладко? - ПРИКЛЮЧИ

 

ПОБЕДИТЕЛ: cvetyt0 

 

Какъв е ефектът на захарта върху организма? 

Захарта е любимата храна на мастните клетки и тя се трупа с предимство в тях. Производството на инсулин става с рязка смяна на високи и ниски нива. Този процес благоприятства импулсивното хапване на сладки неща и появата на диабета.

Как да се измъкнeте от този порочен кръг?

Сложете ред в кухненските шкафове. Освободете ги от шоколадови бисквити и вафли, бонбони, сладки блокчета... Сладките продукти не са от съществено значение за организма, така че няма нужда да ги трупате и виждате непрекъснато. По-добре от време на време да си купувате или приготвяте някакво лакомство – докато отидете до сладкарницата или сладкишът се пече, ще имате време да укротите внезапното желание, а това ще научи организма ви на дисциплина.

ВИЖТЕ СЪЩО:

9 стряскащи факта за захарта >>>

8 храни, с които да се откажете от захарта >>>

Хапвайте хитро! Страшно ви се яде шоколадова торта?

Вместо да си я забранявате, изяжте я хитро. Това означава да я изядете за десерт, тоест в рамките на някое от основните хранения за деня, а не посред следобеда. Освен това, щом сте предвидили такова лакомство, внимавайте останалите блюда да са бедни на сметана, плодове, нишесте и мазнини.

Важното е тортата да престане да „витае” из съзнанието ви като забранена храна и да се освободите от тежестта на едно неудовлетворено желание.

Можете ли без сладко?

Позволявайте си захарни моменти

И дума не може да става за пълна забрана на сладкото – това само би усилило влечението. На закуска спокойно можете да хапвате 1 лъжичка мед или конфитюр, да подслаждате киселото мляко със сироп от агаве или да си доставяте удоволствие с парче черен шоколад. От време на време приготвяйте домашни десерти с олекотени продукти.

Яжте на обратно

Ако по обяд изведнъж ви се прииска нещо сладко, не чакайте, за да не подсилите нуждата, която организмът ви ще запомни. Хапнете няколко хапки с чаша течност и после преминете към останалата част от обедното ви меню.

Желанието за нещо сладко издава нужда от нежност

Ако в момента сте тъжни, обадете се на близък човек, подарете си нещо, гледайте любим филм, спомнете си хубави неща, но само такива, които могат да се случат отново. Тъпченето с бонбони е много по-неефикасно като утеха, а и води до излишни килограми!

 

Тази седмица ви питаме:  Можете ли без сладко?

 

УСЛОВИЯ НА ИГРАТА:

Участници: В играта могат да участват всички регистрирани потребители в Rozali.com.

'Писмо до сестра ми' от Мария Пеева и Люси РикспуунПериод: 00:00 часа на 14.03.2018 г. до 23:59 часа на 20.03.2018 г.

В играта участват само отговорите оставени в коментар под играта.

На 21.03.2018 г. на същата страница ще бъде публикувано името на победителя, който ще бъдат избран на случаен принцип сред всички участници в играта.

Печелившият ще бъдат уведомени с лично съобщение за начина на получаване на наградата.

Rozali.com си запазва правото при непотърсена награда в рамките на 7 работни дни да изтегли нов участник.

Победителят ще спечели книгата  "Писмо до сестра ми" от Мария Пеева и Люси Рикспуун, Издателство: Софтпрес

 

Още от "Сподели и спечели"

Сподели и спечели: Любимо постно ястие

Сподели и спечели: Любимо постно ястие

Много хора спазват Великденските пости, които тази година започнаха на 13-ти март и ще продължат до 1-ви май

Споделете и спечелете: Опитвали ли сте Драконов плод? - ПРИКЛЮЧИ

Споделете и спечелете: Опитвали ли сте Драконов плод? - ПРИКЛЮЧИ

Драконовият плод е екзотичен кактусов плод, известен още като питахая, питая и ягодова круша. Драконовият плод не e само красив на външен вид, но също е много вкусен и полезен. Опитвали ли сте Драконов плод?

Сподели и спечели: Тренирате ли у дома

Сподели и спечели: Тренирате ли у дома

Спортът вкъщи има своите предимства, заради които много хора избират домашната обстановка пред фитнес залите. А вие тренирате ли у дома?