Сподели и спечели: Обичате ли мляко? - ПРИКЛЮЧИ

84 коментара0/5

Обичате ли мляко? А какъв вид мляко обичате – прясно или кисело?

Сподели и спечели: Обичате ли мляко? - ПРИКЛЮЧИ

ПОБЕДИТЕЛ: aneliya_a

Съдържание на калории в 100 г продукт:прясно мляко – 61 ккал, обезмаслено мляко – 36 ккал, овче прясно мляко – 117 ккал, кисело мляко 2% - 51 ккал, кисело мляко 3,6% - 65 ккал.

Млякото и млечните продукти са най-богатият източник на лесноусвоим калций  - минерал с основно значение за изграждането на костната маса и зъбите. Доказано е, че недостатъчният прием на мляко и млечни продукти увеличава риска от остеопороза при жените.

Млякото съдържа и голямо количество пълноценни белтъци, фосфор и други минерали. Млякото е един от най-добрите хранителни източници на витамин В2 и мазнини.

При технологичните търсения за удължаване срока на съхранение на млякото, се е стигнало до откриването на млечно-киселата ферментация. Това е ферментационен процес, при който под въздействие на различни млечнокисели бактерии се получават киселомлечните продукти – кисело мляко, извара, сирене, кашкавал. Тези млечно-кисели бактерии спадат към т. нар. пробиотици (продукти, съдържащи живи микробиални клетки).

Кисело мляко

Млечнокиселите бактерии подобряват съотношението между полезните и гнилостните бактерии в червата, а чрез това - дейността на стомашно-чревния тракт, подсилват имунната система, понижават нивото на „лошия“ холестерол в кръвта и предпазват от образуването на ракови клетки.

Тази седмица ви питаме: Обичате ли мляко?

 

УСЛОВИЯ НА ИГРАТА:

Участници: В играта могат да участват всички регистрирани потребители в Rozali.com.

Старите моряци 'Старите моряци' от Жоржи Амаду, Издателство: КолибриПериод: 00:00 часа на 24.01.2018 г. до 23:59 часа на 30.01.2018 г.

В играта участват само отговорите оставени в коментар под играта.

На 31.01.2018 г. на същата страница ще бъде публикувано името на победителя, който ще бъдат избрани на случаен принцип сред всички участници в играта.

Печелившите ще бъдат уведомени с лично съобщение за начина на получаване на наградите.

Rozali.com си запазва правото при непотърсена награда в рамките на 7 работни дни да изтегли нов участник.

Победителят ще спечели книгата  "Старите моряци"от Жоржи Амаду, Издателство: Колибри

 

84 коментарaДобави коментар »

aneliya_a

От aneliya_a30.01.2018, 19:51 ч.

Предпочитам киселото мляко пред прясното, но консумирам и двете. От киселите млека любимо ми е овчето, но харесвам кравето, козето и биволското.

Виж всички коментари за "Сподели и спечели: Обичате ли мляко? - ПРИКЛЮЧИ".

Още от "Сподели и спечели"

Сподели и спечели: Ще отслабвате ли следпразнично?

Сподели и спечели: Ще отслабвате ли следпразнично?

Много хора се подлагат на диета след коледните и новогодишни празници. А вие самите ще отслабвате ли следпразнично? Споделете с нас и може да спечелите книгата „Всичко, всичко”.

Сподели и спечели: Любима суперхрана

Сподели и спечели: Любима суперхрана

Здравословното хранене се базира на едно основно правилно – консумацията на полезни хранителни продукти. Най-общо казано всички те могат да се нарекат „суперхрани“ заради богатството на хранителни вещества и положителното влияние върху здравето на човек. Коя е вашата любима суперхрана?

Сподели и спечели: Приготвяте ли ошав за Бъдни вечер? - ПРИКЛЮЧИ

Сподели и спечели: Приготвяте ли ошав за Бъдни вечер? - ПРИКЛЮЧИ

Ошавът е компот от сушени плодове, който традиционно се поднася на празничната трапеза на Бъдни вечер. Тази седмица ви питаме: Приготвяте ли ошав за Бъдни вечер?