Споделете и спечелете: Обичате ли киви? - ПРИКЛЮЧИ

65 коментара0/5

Кивито е един от най-нискокалоричните храни в своята група. Освен това в него има много малко количество захар. В семената на кивито пък се съдържат омега-3 мастни киселини, а в обвивката им – прилично количество фибри.

Споделете и спечелете: Обичате ли киви? - ПРИКЛЮЧИ

 

ПОБЕДИТЕЛ: Lada_Panayotova

 

В 100 грамакиви се съдържат 80 мг витамин С, който не е само витамин на имунитета, но също на тонуса и красотата, защото преборва свободните радикали и подпомага производството на колаген. Витамин С допринася и за по-доброто усвояване на желязото – важен елемент срещу умората.

Кивито съдържа ензима актинидин, който помага за храносмилането на животинските протеини в месото, рибата, яйцата и млякото.

Едно киви за десерт

Едно киви за десерт  и веднага ще се почувствате по-леки!

Фибрите на кивито стимулират дейността на червата, успокояват синдрома на раздразненото черво и подобряват метаболизма (по-малко холестерол, регулиране на гликемията).

Две кивита доставят 5 г фибри, тоест 15% от препоръчителния дневен прием. Фенолите, които се съдържат в кивито, имат ефект на пребиотици, тъй като позволяват развитието на чревни бактерии. 

Ниският гликемичен индекс на кивито го класира едва на 52-о място сред останалите плодове. Това го превръща в идеален десерт за диабетиците.

 

8 причини да ядете повече киви

8 причини да ядете повече киви

Вижте кои са 8-те причини, заради които трябва да ядете повече киви.

 

Кивито е нискокалорично, контролира апетита и помага за фина талия.

Съдържащият се в кивито калий има балансиращ ефект спрямо натрия и така регулира кръвното налягане.

Неговата уникална комбинация от антиоксиданти (фенолова киселина, флавани и флаваноли) предпазва нашата ДНК от щетите на окисляването и представлява превенция срещу сърдечносъдови заболявания, рак и ускорено стареене на организма.

Тази седмица ви питаме: Обичате ли киви?

 

УСЛОВИЯ НА ИГРАТА:

'Селцето' от Кир Буличов на изд.КолибриУчастници: В играта могат да участват всички регистрирани потребители в Rozali.com.

Период: 00:00 часа на 11.04.2018 г. до 23:59 часа на 17.04.2018 г.

В играта участват само отговорите оставени в коментар под играта.

На 18.04.2018 г. на същата страница ще бъде публикувано името на победителя, който ще бъдат избрани на случаен принцип сред всички участници в играта.

Печелившите ще бъдат уведомени с лично съобщение за начина на получаване на наградите.

Rozali.com си запазва правото при непотърсена награда в рамките на 7 работни дни да изтегли нов участник.

Победителят ще спечели книгата "Селцето" от Кир Буличов на изд.Колибри

 

Още за: киви

Още от "Сподели и спечели"

Сподели и спечели: Откъде пазарувате плодове и зеленчуци

Сподели и спечели: Откъде пазарувате плодове и зеленчуци

Плодовете, както и зеленчуците, са хранителни продукти, задължителни за всеки дом. Откъде обаче купувате най-често тези храни? Споделете с нас и може да спечелите подарък – книга.

Сподели и спечели: Коя част от тялото си оформяте най-трудно

Сподели и спечели: Коя част от тялото си оформяте най-трудно

Коя е вашата „най-проблемна” зона, изискваща много усилия? Споделете с нас коя част от тялото си оформяте най-трудно и може да спечелите книгата „Пътят към победата” на Серина Уилямс и Даниел Пейснър.

Сподели и спечели: Любим зимен спорт

Сподели и спечели: Любим зимен спорт

Зимата е чудесно време за практикуване на по-различни спортове, на които не бихте могли да се отдадете през останалото време от годината. Така че днес ви питаме – кой е любимият ви зимен спорт? Споделете мнението си в коментар под статията и можете да спечелите комплект книги.