Сподели и спечели: Бихте ли станали вегетарианец?

44 коментара0/5

Склонни ли сте да опитате да следвате вегетариански хранителен режим? Или напълно отхвърляте идеята да станете вегетарианец и да изоставите месните продукти? Споделете с нас и може да спечелите подарък книга.

Сподели и спечели: Бихте ли станали вегетарианец?
 © iStock

В последните години все повече се говори за вегетарианствотокато алтернативен начин на хранене, който носи много ползи за здравето. Има няколко различни вида вегетарианство, но най-общо вегетарианската диета изключва само месните продукти и позволява консумацията на животинските храни – яйца и млечни продукти.

Много хора бъркат вегетарианския начин на хранене с веганството. Това са две различни неща, тъй като веган диетата изключва абсолютно всички животински продукти. Често вегетарианството е междинната стъпка между месоядното хранене и веганството.

Прочетете също:

Бременност и вегетарианство

Зелена вегетарианска диета за бременни

Причините, заради които хората се обръщат към вегетарианството, могат да бъдат различни. Някои го правят поради етични причини (отричат убийството на животни за храна), други просто не харесват вкуса на месото, докато трети прибягват до вегетарианската диета, тъй като имат здравословни проблеми.

Добави описание

Известно е, че богатата и балансирана вегетарианска диета носи много ползи за здравето. Важно е обаче да се отбележи, че пълноценното вегетарианско хранене включва консумацията на много зеленчуци, плодове, ядки и т.н., а не просто изключва месото. За да се радвате на отлично здраве като вегетарианец, трябва да се храните здравословно.

Дестинации за вегетарианци >>>

Някои от ползите за здравето, на които се радват вегетарианците, са: висок прием на важни хранителни вещества като антиоксиданти и витамини, по-здрава сърдечна система, по-малко тегло, по-добро храносмилане, по-малък риск от диабет и инсулт, по-добро настроение и други.

Тази седмица ви питаме:

  • Бихте ли станали вегетарианец?

Победителят ще спечели книгата „Тайните на хората, които никога не боледуват“ от Джийн Стоун.

Добави описание

44 коментарaДобави коментар »

svetlakar5

От svetlakar521.09.2017, 11:09 ч.

Обичам месото и смятам, че не бих могла стана вегетаранка.

Виж всички коментари за "Сподели и спечели: Бихте ли станали вегетарианец?".

Още от "Сподели и спечели"

Сподели и спечели: Практикувате ли йога?

Сподели и спечели: Практикувате ли йога?

Много са ползите за здравето на духа и тялото, свързани с йога. Неслучайно в последните години все повече хора се обръщат към нея като начин да възвърнат хармонията в живота си и да се радват на добро здравословно състояние. А вие практикувате ли йога?

Сподели и спечели: За и против гладуването

Сподели и спечели: За и против гладуването

Гладуването е противоречива тема, която има своите почитатели и върли противници. Според някои гладуването е опасно и непрепоръчително, според други – има своите плюсове както за фигурата, така и за здравето. Споделете в коментар под статията вашата позиция: За или против гладуването.

Сподели и спечели: Храната, без която не можете

Сподели и спечели: Храната, без която не можете

Всеки човек си има своето „слабо място“, дори по отношение на храната. Едни са пристрастени към сладките храни, докато други се изкушават от различните видове сирена