Сподели и спечели: Обичате ли нар? - ПРИКЛЮЧИ

99 коментара0/5

Нарът е вкусен плод, суперхрана и съставка за изкусителни ястия и предястия, добро допълнение към всяка диета, защото засища глада и утолява жаждата.

Сподели и спечели: Обичате ли нар? - ПРИКЛЮЧИ

 

ПОБЕДИТЕЛ: Svet123

 

В 100гр нар се съдържат 83 калории.

Основната част от плода, която консумираме, е течност. Затова и нарът е подходящ за всяка плодова диета. Трябва да внимавате да не прекалявате с него обаче. Нарът може да причини запек и да попречи на хранителния ви режим.

 

Защо нарът е полезен?

Нарът е като бомба с витамини за всеки сезон от годината. Съдържа големи количества витамин С, В6, В12 и Е. Плодът също така е богат на магнезий, калций, желязо и калий.

 

Обичате ли нар?

  • Чаша сок от нар може да ви осигури 40% от нужното количество фолиева киселина за деня.
  • Според Аюрведа чаят от дървесната кора на нара помага при диария, дизентерия и вътрешни паразити.
  • Семената и сокът от нар са полезни за сърцето и помагат за понижаване на лошия холестерол. Освен това сокът от нар има чудотворно действие върху високото кръвно налягане.
  • Нарът ще ви помогне, ако страдате от проблеми на пикочните пътища. Сокът от нар е идеално средство в борбата с цистита и повлиява добре при болки в бъбреците.
  • Може да включите нара към всяка диета, но в умерени количества. Едно от най-ценните качества на този плод е, че намалява усещането за глад и контролира жаждата.
  • В нормални количества нарът нормализира метаболизма и обмяната на веществата. Малкото калории в нара, липсата на наситени мастни киселини и холестерол са още една причина нарът да е ключова съставка в хранителния ви режим.

Тази седмица ви питаме: Обичате ли нар?

 

УСЛОВИЯ НА ИГРАТА:

Участници: В играта могат да участват всички регистрирани потребители в Rozali.com.

Задната врата на съдбатаПериод: 00:00 часа на 31.01.2018 г. до 23:59 часа на 06.02.2018 г.

В играта участват само отговорите оставени в коментар под играта.

На 07.02.2018 г. на същата страница ще бъде публикувано името на победителя, който ще бъдат избрани на случаен принцип сред всички участници в играта.

Печелившите ще бъдат уведомени с лично съобщение за начина на получаване на наградите.

Rozali.com си запазва правото при непотърсена награда в рамките на 7 работни дни да изтегли нов участник.

Победителят ще спечели книгата  "Задната врата на съдбата" от Агата Кристи, Издателство: ЕРА

 

Още за: нар

Още от "Сподели и спечели"

Сподели и спечели: Постите ли?

Сподели и спечели: Постите ли?

В началото на тази седмица започнаха Великите пости. В оставащите дни до Великден желаещите могат да се пречистят духовно. Споделете в коментар под статията дали постите.

Сподели и спечели: Коя част на тялото си НЕ харесвате?

Сподели и спечели: Коя част на тялото си НЕ харесвате?

Малцина са онези, които харесват тялото си на 100%. Повечто от нас биха желали да променят някоя част от тялото си. Такава е темата ни тази седмица. Оставете коментар под статията какво бихте променили в тялото си и може да спечелите комплект книги.

Сподели и спечели: Имате ли любим чай? - ПРИКЛЮЧИ

Сподели и спечели: Имате ли любим чай? - ПРИКЛЮЧИ

Особено в студените дни чаят има безброй любители по целия свят. Но освен приятeн на вкус, той носи изключителна полза за доброто състояние на организма. Зелен чай, черен, билков, плодов...кой е любимият ви чай...