10 съвета за стройна фигура от Тони

От 0 коментара0/5

Споделям ви моите 10 полезни и лесни съвета как да поддържате хубава и стройна фигура през цялата година.

10 съвета за стройна фигура от Тони
 © Сн.: iStock.com

1. Всеки ден ходете пеша поне 30 минути

Каквото и да е времето – топло, студено или дъждовно, ходете до магазина пеша, слизайте по-рано от автобуса или въобще не го взимайте. Всеки ден  увеличавайте времетраенето по малко. Физическата активност е ключово условие за стройна фигура.

 

2. Не пропускайте сутрешната закуска!

Най-добре е тя да съдържа пълнозърнест хляб, масло, конфитюр или мед, плод, млечен продукт и напитка. Ако не закусвате, ще усетите силен глад час-два по-късно и ще започнете да се тъпчете със сладки неща.

 

3. Ако не ви е възможно да закусвате, си осигурете друго хапване в определен час преди обяд.

На работното място винаги дръжте няколко филийки ръжен хляб и си  хапвайте една от тях към 11 часа заедно с малко кисело мляко. Ако нямате хляб, може да изядете една ябълка и две твърдо сварени яйца, приготвени сутринта вкъщи. Тези продукти не са нито мазни, нито сладки и от тях не се пълнее.

 

4. Хранете се  бавно

Всяка хапка трябва да стане на каша, независимо дали става дума за хляб или за шоколадов бонбон. За да се почувствате заситени, мозъкът ви има нужда да знае, че съм дъвкали около 20 минути, след което подава сигнал да спре. Ако ядете  бавно, до този сигнал ще сте приели неголямо количество храна.

ИНТЕРЕСНО:

5 лоши навика, заради които човек надебелява>>>

На празен стомах – какво да ядете и какво не>>>

 

5. Хранете се само в седнало положение, на маса

Така по-добре ще внимавате какво ядете, ще усещате по-ясно различните вкусове и нищо няма да ви разсейва. Ако се храните в движение, рискувате да погълнете много по-големи количества, при това без да усетите никаква наслада.

 

6. Вършете нещо, докато гледате телевизия

По този начин ръцете ви ще са заети и няма да се изкушавате да посягате към бисквити, бонбони и други ценни запаси от сладки неща.

 

7. Нищо не си забранявайте

Чудесно е човек да яде от всичко. Нито един продукт няма да ви направи дебели, ако хапвате малки количества. Тук именно помага бавното дъвчене. Забраните създават натрапчиви желания, чувство за вина и лошо настроение, а това само вреди на линията.

 

Заменете газираните напитки с вода

 

8. Заменете газираните напитки с вода

Ако сте свикнали да пиете газирано, трябва да го замените постепенно с вода. Така ще си дадете сметка, че тя  ви разхлажда и утолява жаждата много по-добре от сладките напитки, от които безспорно се пълнее. 

 

9. Не ходете на пазар на празен стомах

Ако пазарувате нахранена, няма да се нахвърляте на ненужните колбаси, чипс и бисквити, от които пълнее цялото ви семейство.

 

Игра на омраза10. Всяка вечер яжте супа

Това е начин да се ядат зеленчуци, от които не се пълнее. Освен това те снабдяват организма с ценни витамини и минерали. От добрата ви идея ще се възползват всички членове на семейството.

Успех приятели!

 

Тони печели книгата  "Игра на омраза" от  Сали Торн на издателство ИБИС

 

----------------------------------------------------------------------------------

Изпрати своята диета

(Всяка седмица една от изпратените диети ще бъде публикувана в раздел „Вашите диети“ и ще спечели награда – книга)

----------------------------------------------------------------------------------

Няма коментариДобави коментар »

Няма добавени коментари към тази статия

Добави коментар за "10 съвета за стройна фигура от Тони".

Още от "Вашите диети"

Диетата на Роси

Диетата на Роси

Диетата на Роси.

Диетата на баба

Диетата на баба

Диетата, която ви предлагам, може да ви звучи малко странно, но е доказала своята полезност и ефикасност във времето. Диетата на баба за гарантирано отслабване.

7-дневна пролетна диета от Росица

7-дневна пролетна диета от Росица

Пролетта е сезонът на разтоварването. Всички искаме да изглеждаме добре по бански, затова не е зле отсега да помислим как да намалим теглото си.