Как тренировката във фитнеса да мине по-бързо?

0 коментара0/5

Не всеки има силите или концентрацията да изкара една цяла фитнес тренировка в залата. А колкото по-често съкращавате посещенията, толкова повече се отдалечава мечтата за стегнато и добре оформено тяло. Вижте няколко съвета как да направите така, че тренировката във фитнеса да мине по-бързо.

Как тренировката във фитнеса да мине по-бързо?
 © Архив

Избери подходящото време

За да мине тренировката във фитнеса по-бързо, най-добре посещавайте залата в часове от ранния следобед или по-късно вечер. Тогава фитнесът е по-празен, не се налага да чакате много за уреди, а и няма да се притеснявате дали някой следи как се мъчите със серия от упражнения.

Не се разсейвай

Няма как тренировката във фитнеса да мине бързо, ако периодично губите фокус, умът ви се рее и се заглеждате в предаването, което излъчват по телевизора в залата. Установено е, че 5% от жените, които тренират в зала с включени телевизори, работят с по-забавени темпове.

Добави описание

Поставяй си цели

Важно е докато тренирате, да си поставяте цели, за да може като ги изпълните, да се чувствате удовлетворени от себе си. Това ще ви подейства като стимулатор за следващата серия от упражения и постепенно ще забързате темпото.

Добави описание

Избягвай огледалата

Макар повечето зали да са оборудвани с цели стени от огледала, специалистите съветват да не се вглеждате твърде дълго в тях. Изследване сочи, че тези, които тренират 30 минути пред огледалото, се чувстват по-уморени, неспокойни или дори отчаяни в сравнение с останалите.

Тренирай с приятел

Намерете си компания за тренировките в залата. Някой, с когото хем да се съревновавате, хем да не ви действа демотивиращо заради темпото, което поддържа. А и с приятел може взаимно да си помагате в някои от упражненията.

Добави описание

Открий твоя мотиватор

Открийте това, което ви кара да сте по-дейни и мотивирани. За едни е плейлиста с любими песни - хората, които тренират на музика, се справят с упражненията до 10% по-бързо от останалите. Ако са ви ядосали в работата, използвайте фитнеса като възможност да се оттърсите от натрупаните негативни емоции. 

Добави описание

Разнообрази рутината

Ясно е, че във фитнеса правите едни и същи упражнения, докато постигнете желания резултат и оформите тялото така, както искате да изглежда. Но опитайте се да редувате уредите и да избягвате рутината, защото еднообразите може да повлияе на темпото на тренировката, да ви направи по-мудни и без настроение.

10.05.2018/ Христина Спасова

Още от "В зала"

Фитнес по мускулни групи

Фитнес по мускулни групи

Фитнесът, разделен на мускулни групи, води до повишени нива на интензивност и стимулира по-голям растеж на мускулите. Разбира се, важно е фитнес тренировките да се провеждат правилно.

Йогалатес – йога и пилатес в перфектна комбинация

Йогалатес – йога и пилатес в перфектна комбинация

Йогалатес е система от упражнения, успешно съчетание на йога и пилатес. Йогалатес се базира на най-новите медицински изследвания за функциониране на човешкото тяло при движение. Йогалатес – йога и пилатес „работят“ за теб.

Личен фитнес инструктор

Личен фитнес инструктор

В повечето фитнес центрове може да си наемете личен фитнес инструктор - това е квалифициран професионалист, специализиращ в различни области: